Suspendovani Xabi Alonso: Nikome nisam nedostajao!

Ekipa Bayera je tako upisala 48. uzastopnu utakmicu u svim takmičenjima bez poraza. Ukoliko u još jednom meču ne budu poraženi, oborit će rekord star 59 godina koji drži čuveni tim Benfice

06.05.2024. 10:05
  • Podijeli:
xabi alonso reuters-65c7ee639cbc7.webp Foto: Reuters

Bayer Leverkusen nalazi se nadomak kompletiranja savršene sezone i obaranja rekorda starog skoro šest decenija! Tim koji vodi Xabi Alonso u nedjelju je rezultatom 5:1 savladao Eintracht na utakmici na kojoj tim nije vodio tim uslijed suspenzije (žuti kartoni), ali je španski trener govorio za medije posle još jedne pobjede.

Ekipa Bayera je tako upisala 48. uzastopnu utakmicu u svim takmičenjima bez poraza. Ukoliko u još jednom meču ne budu poraženi, oborit će rekord star 59 godina koji drži čuveni tim Benfice.

“I rezultat i igra su bili sjajni protiv Eintrachta. Rezultat jeste spektakularan, ali je meni drago što smo igrali ozbiljno i disciplinovano. Dajemo golove u bitnim trenucima. Čekamo svoje trenutke i reagujemo. Igrači su bili na visini zadatka, kao i svi u klubu. Bilo je lako komunicirati i reći igračima neke taktičke stvari koje smo gledali. Nikome nije nedostajao čovjek koji je obično na klupi“, rekao je kroz osmijeh Xabi Alonso nakon utakmice.

Leverkusen daje mnogo golova izdaleka u tekućoj sezoni. Postoje li pravila u timu u vezi sa tim odakle može da se šutira?

“Igračima treba dati slobodnu, ali i odgovornost da donose odluke. Obično donose dobre odluke, pa je naš posao utoliko lakši. Nema pravila u vezi s tim“, objasnio je nekada fantastični vezni fudbaler, a sada veoma uspješni trener.

Bayer u narednom kolu gostuje Bochumu, a prije toga će 9. maja na svojoj “Bay areni“ pokušati da ovjeri plasman u finale Lige Evrope nakon trijumfa od 2:0 u prvom duelu protiv Rome.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()