Sušić za UNU: Imam osjećaj da se digla prevelika euforija

Legendarni Pape mišljenja da će se "Zmajevi" boriti za drugo mjesto sa Slovačkom do posljednjeg kola

27.03.2023. 19:22
  • Podijeli:
safet susic anadolija 2-642165a2c20e8.webp Foto: Anadolija

Bolno prizemljenje! Tako bi ukratko glasio rezime sinoćnje utakmice kvalifikacija za EURO 2024. godinu u Slovačkoj, gdje su izabranici Faruka Hadžibegića (ne)očekivano pometeni s terena rezultatom 2:0, a moglo je biti i gore.

Boljka koja traje već godinama, ponovo se sinoć vratila, a to je naš mentalitet, kojeg se očigledno nikada nećemo riješiti. Na ovim prostorima, toga se samo riješila koliko-toliko Hrvatska, koja je uostalom na posljednja dva Mundijala osvajala medalje.

"Zmajevi" su sinoć u Bratislavi izgledali sporo, tromo, bezidejno, što je sušta suprotnost onoga što smo vidjeli prije četiri dana u Zenici kada su neki novi klinci lepršavom, napadačom i dopadljivom igrom riješili Island.

Sam Hadžibegić je uoči utakmice rekao da je velika boljka nas kao naroda u BiH to što se "lako dignemo u zvijezde", odnosno poznati smo po euforiji. S tim se slaže i bivši selektor Bosne i Hercegovine i jedini stručnjak koji nas je odveo na jedno veliko takmičenje, legendarni Safet Sušić, kojeg smo kontaktirali dok je pio kafu u Parizu.

"Zmajevi" u Slovačkoj pali bez ispaljenog metka (Foto: Reuters)

Odmah nam je na početku razgovora kazao da nije gledao utakmicu, te da ne bi komentarisao samu igru.

"Vjerujte da nisam mogao nigdje gledati utakmicu, tek sad sam našao vremena, pa ću pročitati šta se piše. Vidio sam golove Slovačke, onu šansu koju su promašili, moglo je biti 3:0. Ne bih mogao govoriti kako su igrali naši", priča nam Pape.

Ističe da nije iznenađenje, a ni sramota izgubiti od Slovačke.

"Oni su naši direktni konkurenti za drugo mjesto. Imam osjećaj da se previše digla euforija poslije prve utakmice, mali je razmak bio između ta dva susreta, a naravno kumovalo je tu i neiskustvo. Čitao sam neke izjave pojedinih koji su govorili da ćemo se boriti za prvo mjesto. Ne treba pretjerivati, već biti realan i reći da je Portugal favorit. Po meni će biti sigurno na prvom mjestu, a sad borba za drugo mjesto ostaje između nas i vjerovatno Slovačke, mada ne treba tu zaboraviti ni Island. Vjerujem da će biti tu borba do zadnjeg kola", pojašnjava Sušić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()