Sudija nije svirao dva penala igrača Barcelone

Jedini pogodak na susretu je postigao Ferran Torres u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena

05.10.2023. 21:10
  • Podijeli:
barcelona_porto_prekrsaji-foto_TW Cropped-651e9906567d2.webp Foto: Twitter/@nintendofan200

Sinoćnji susret Lige prvaka između Porta i Barcelone u kojem su gosti slavili rezultatom 1:0 obilovao je spornim sudijskim odlukama, a domaći igrači i navijači smatraju kako ih je arbitar Anthony Taylor žestoko oštetio.

Jedini pogodak na susretu je postigao Ferran Torres u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a prije i poslije odlučujućeg gola desile su se dvije sporne situacije kada Portu nisu svirana dva penala.

Najprije je u 19. minuti Barcelonin stoper Youles Kounde pred svojim golom koljenom u međunožje udario Portovog napadača Mehdija Taremija, a Taylor je presudio da tu ništa nije bilo sporno.

U 77. minuti desila se druga sporna situacija kada je Joao Cancelo u svom kaznenom prostoru rukom odnio loptu ispred Stephena Eustaquia.
VAR sudije nisu mogle donijeti odluku, te je Taylor otišao i pogledao snimak. On je odlučio da ne dosudi penal za Porto, već slobodan udarac za Barcelonu jer je procijenio da je Eustaquio igrao rukom prije Cancela.

Istini za volju, Taylor je imao osnova za svoju odluku jer je Eustaquio uštopao loptu ramenom, te je engleski sudija po svojoj procjeni donio odluku da je u pitanju nedozvoljeno igranje rukom.

Proslavljeni španski sudija Mateu Lahoz koji je završio karijeru ove godine, je nakon utakmice analizirao sporne situacije.

"Kounde je riskirao. Da je sudija dosudio penal, niko mu ne bi mogao ništa prigovoriti. Za drugu situaciju nisam siguran da li je igrač Porta dirao rukom", rekao je Lahoz.

Čak i priznanje španskog sudije da su Taylorove odluke u najmanju ruku sporne su još više razbjesnile navijače Porta.
Po društvenim mrežama ponovo se širi kovanica "UEFAlona", složenica od riječi "UEFA" i "Barcelona" kojom se u prošlosti često optuživao katalonski klub da ima zaštitu sudija u evropskim takmičenjima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()