Stojković: Uplašio sam se kad sam vidio da je Savićević u timu

Srbija u posljednjih pet kvalifikacionih ciklusa nije ostvarila dvije pobjede na startu takmičenja

26.03.2023. 18:14
  • Podijeli:
Dragan Stojković-641e092f472ad.webp Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas u Podgorici da njegovi igrači žele da pobijede Crnu Goru u meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Njemačkoj.

Srbija je prije dva dana u Beogradu pobijedila Litvaniju 2:0, dok je Crna Gora u Razgradu bila bolja od Bugarske 1:0.

"Što se Crne Gore tiče ne postoje tajne među nama. Znamo čime raspolažu, ispratili smo prvi meč i pobjedu važnu za njih. Znam da nema Marka Jankovića, koji je povrijeđen i odličan je igrač. Što se ostalih tiče, poznajemo sve, da im ne nabrajam imena. Jedino sam se uplašio kad sam video Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, kako bismo onda. Sreća, to je mlađi Savićević. To je dobra i mlada ekipa koja ne smije da se potcjeni", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Podgorici.

On je potvrdio da na meču u Podgorici za Srbiju neće igrati Filip Kostić.

"Radi se o upali ahilove tetive. Nije bilo potrebe da rizikujemo i odluka je bila da se vrati u klub. Povrede su sastavni dio i nema ničeg goreg za trenera. Međutim, to je dio fudbala i moramo da pronađemo način da to prevaziđemo. Očekujem od igrača odgovrnost, da odigraju najbolje što mogu i ostvare cilj. U tom pogledu verujem da neće biti problema, jer je ova grupa već dve godine zajedno. Oni sve poznaju, principe igre i ideje koje želimo da sprovedemo, tako da ne sme da bude problema u taktičkom dijelu igre", dodao je selektor Srbije.

Stojković je istakao da očekuje sjajnu atmosferu na meču sa Crnom Gorom, koji će biti odigran sutra od 20.45 sati u Podgorici.

"Ove utakmice imaju veliku važnost. Od mog tima uvijek očekujem da bude najbolji i osvaja bodove. Sutra nam se pruža poslije prve prepreke druga prilika da stignemo do važnih bodova, očekujem uzbudljiv meč, takmičarski i vjerujem da moji momci mogu da iznesu teret", rekao je Stojković.

On nije želeo da otkrije u kom sastavu će sutra Srbija igrati.

"Poslije današnjeg treninga će biti dosta jasnije, a ja ću doneti odluke koje su u interesu tima kada je taktika u pitanju i te se odluke donose uvijek hladne glave. Postoji nekoliko opcija i drago mi je zbog toga. Onaj sastav, koji bude istrčao smatraću da je najspremniji što se mog tima tiče i timske igre. I ne treba zaboraviti da sada imamo pet izmjena, što daje dovoljno prostora i vremena da povlačite neke poteze u odnosu na rezultat i dešavanja na terenu", naglasio je Stojković.

Novinari su iznijeli podatak da Srbija u posljednjih pet kvalifikacionih ciklusa nije ostvarila dvije pobjede na startu takmičenja.

"Nisam znao to. Sada ćemo pokušati da srušimo tu tradiciju. Ne brine me previše niti obraćam pažnju na to. Znamo šta nam je cilj i da su bodovi važni i da nose istu težinu. Došli smo da se nadigravamo i da pokušamo kroz naš cilj da tako bude. Ne zaboravimo da protivnik želi isto to. Sve ćemo učiniti da utakmicu riješimo u svoju korist, ali neće biti lako. Ko tako misli, u velikom je problemu", dodao je Stojković.

Stojković je naglasio da su srpski igrači svesni odgovornosti, težine i važnosti svake utakmice.

"To je ono što vidim u mojim igračima, taj mentalitet koji nas je krasio kroz ove dvije godine. To dovoljno pokazuje da smo na dobrom putu da možemo da igramo dobro, atraktivno, kvalitetno i da pobjeđujemo. Sa te strane se ništa neće mijenjati u odnosu na protivnika", istakao je selektor Srbije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()