Stojković: Osmijeh se polako vraća, situacija je mnogo bolja

Protiv Kameruna moramo da budemo kompaktna ekipa koja tačno zna šta radi na terenu, kaže selektor Srbije

27.11.2022. 17:41
  • Podijeli:
Dragan Stojković Piski 1-1669566743464.webp Foto: FSS

U kampu Srbije vlada odlična atmosfera, što je svakako dobar preduslov za ostvarivanje cilja i ispunjavanje nade kao što je pozitivan rezultat. Dan pred drugi meč na Svhetskom prvenstvu, odnosno duel sa selekcijom Kameruna, selektor Orlova Dragan Stojković Piksi je potvrdio da se "konačno vratio i osmijeh na lica" ljudi iz stručnog štaba i da će biti promjena u timu. 

"Za nas je Mundijal praktično počeo poslije utakmice sa Brazilom. Znali smo da će protiv njih da bude teško i da ćemo sa Švajcarskom i Kamerunom da se borimo za drugo mjesto. Situacija sa povredama je mnogo bolja nego prije četiri, pet dana. Prije Brazila vjerujte mi, nisam znao tim. Kada smo došli u Katar sedam, osam igrača nije treniralo, ali to nisam smio javno da kažem. Neko me je pitao zašto nemam osmijeh, sad znate zašto ga nisam imao. Osmijeh se sada polako vraća", izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković.

Na pitanje da li je Filip Kostić spreman selektor je rekao da fudbaler Juventusa trenira sa ekipom posljednja dva dana, punim intenzitetom i da mu je na raspolaganju, ali da ne može da kaže hoće sa sigurnošću da će igrati protiv Kameruna.

On je rekao da je analiza fizičkog pada protiv Brazila napravljena, ali i da jedan poraz, pa makar od Brazila, ne može da poništi sve dobro što je napravljeno. Sada su sve misli usmjerene ka novom protivniku - Kamerunu. 

"Mi smo kao i Kamerun krenuli sa porazom, aspiracije su sada iste, da pobijedimo. Da li ćemo biti ofanzivni, pa bićemo, jer da bi postigao gol, moraš i da napadaš. Moramo biti kompaktna ekipa koja tačno zna šta radi na terenu. Sve poštujemo, poštujemo Kamerun, veoma su snažna ekipa, svima mogu da naprave problem. Protiv Švajcarske je bila otvorena utakmica, rezultat je mogao da ode i na drugu stranu. Sjećam se 90-te i Rože Mile, nisam znao da su tada ostvarili posljednju pobjedu na Mundijalu. Veoma poštujem afrički fudbal, Kamerun ima igrače koji su legende svjetskog fudbala, one koje su obilježili fudbal na planeti i narod Kameruna može da bude ponosan. Imaju i sada veoma dobre igrače, brze, neugodne, opasne u kontranapadima", rekao je selektor.



Piksi je odgovorio i na komentar Tijaga Silve, koji je poslije meča izjavio da selektor Srbije nije dobro analizirao Brazil i njihovu odbranu.

"Lako mu je da priča kad je igrao protiv rekonvalascenta, Mitrovića, da smo bili u najjačem sastavu drugu priču bi pričao. Ovako, igrali smo protiv njih bez napada", istakao je selektor Srbije i dodao da se protiv Kameruna ništa ne završava i da poslije slijedi Švajcarska. 

"Sjećate se kad sam u Beogradu citirao pjesmu "Nije kome je rečeno, nego kome je suđeno", tada sam već znao i htio da vam najavim šta nas čeka. Teško je, nije još sve riješeno, ali daćemo sve od sebe da izvedem najjači mogući tim. Strahovita konfuzija bila je u mojoj glavi pred meč sa Brazilom, to ću jednog dana morati da objašnjavam. Ostali smo pozitivni i gledamo samo napred. Dobro je da je Brazil prošao i sada imamo ekipe sa kojima možemo da igramo ''lice u lice'' i prođemo dalje", poručio je Stojković i naglasio da je Mitrović uoči Brazila bio na 50 odsto, Vlahović na 30, a Kostić aut".

Selektor je iskoristio priliku da poželi brz oporavak Nejmaru.

"Žao nam je što se jedan od najboljih fudbalera na svijetu povrijedio protiv nas. Nije nam to bila namjera, jednostavno je nagazio na našeg igrača. Želimo mu da se brzo vrati i daće bog da se vidimo ponovo", zaključio je Stojković.

Inače, na početku konferencije za medije jedan francuski novinar postavio je pitanje o zastavi "Nema predaje" u svlačionici, ali Stojković je samo rekao: "Sljedeće pitanje".

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()