Stojković: Bilo bi neozbiljno da odam sastav, ali Mitrović je spreman

"Respekt prema rivalu, ali prvo poštovanje prema sebi", jasan je Piksi pred veliki fudbalski boj

23.11.2022. 16:33
  • Podijeli:
Srbija-1669215495057.webp Foto: FSS

Reprezentacija Srbije sutra igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv selekcije Brazila (20 časova).

Dan pred veliku bitku pred brojnim predstavnicima medija bili su selektor Orlova Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić.

Mnogo pitanja, većina su se odnosila na sastave, načinu na koji će Piksijeva četa da igra…

"Sastav: To su potpuno legitimna pitanja, ali nijedan trener na svijetu vam neće reći sastav. Ja znam sastav Brazila, ne verujem da će biti drugačiji. Što se nas tiče, adaptirali smo se, stanje je zadovoljavajuće, jedino je Filip Kostić pod znakom pitanja za sutrašnju utakmicu. Kakvu Srbiju očekujem?  Dobru, Srbiju koja će biti hrabra i koja će dati sve od sebe da napravi dobar rezultat. Brazil je odličan tim, jedan od najboljih na svijetu, žele i oni pobjedu i dobar rezultat, želimo i mi. Brazil ima mnogo dobrih igrača, ali ima ih i Srbija“ rekao je selektor.

Kapiten Dušan Tadić nije krio da on i saigrači respektuju sve rivale, ali da veruju u sebe…

"Brazil je dobar tim, velika selekcija, sa mnogo dobrih individualnih kvaliteta. Ali ima i Srbija dobre igrače, mi vjerujemo u sebe i gledamo nas“.

Novinare je zanimalo da li je selektor Srbije upoznat sa informacijom da su Brazilci dronom snimali trening Orlova…

"Ne vjerujem da su nas gledali, ko smo mi da bi nas gledali, oni su fudbalska velesila, mislim da je to dezinformacija. A i da je bio dron, ne znam šta bi vidjeli, ništa posebno“ rekao je malo u šali Stojković.

Brazilci su imali konferenciju prije Orlova, a interesantno je da su malo pričali o prvom meču, a mnogo više o osvajanju šampionata.

"Sigurno da te stvari mogu da nas motivišu, osvojili su titulu mnogo puta, mi treba da se prepustimo i da uživamo, a onda će doći i rezultat koji želimo“ rekao je kapiten.

Nije tajna, veliku snagu selektor i igrači crpe iz podrške koju imaju od svojih porodica.

"Porodica je glavni faktor zašto živimo i zašto radimo, moja porodica je došla u Dohu, imam četvoro unučadi, jedna mi je otpjevala pjesmicu i poželejla sreću. Trudiću se da je ne razočaram“ rekao je selektor.

Tadić je potvrdio koliko mu znače najmiliji:

“Porodica je najbitnija stvar na svijetu, ona nas uvijek motiviše da damo sve o od sebe“.

Veliki broj srpskih igrača ima iskustvo sa SP u Rusiji.

"Imamo iskustvo iz Rusije, momci su u najboljim godinama, sada samo treba da se prepuste i da uživaju i sve će biti kako treba“ ne krije Tadić.

Mnogo Japanaca poželjelo je Piksiju uspjeh i finale na Mundijalu.

"Znate moj istorijat sa Japanom, hvala im na lijepim željama. Tim? Znam tim koji će da igra, ali bilo bi neozbiljno da vam kažem. Da je rekao Tite, rekao bih i ja“

Hrvatski mediji su rekli da ih Srbija podsjeća na Hrvatsku iz 1998. kada je njihova selekcija bila hrabra.

"Prvo što se tiče Mitrovića, dobra vijest je da ne osjeća bol tamo gdje je imao povredu. Kostić vuče povredu, osjeća umor u mišiću i veliki je znak pitanja kada se radi o njemu. Hrvatska iz 1998? Sličnost nije samo po hrabrosti. Važno je i znanje, a ova generacija nema čega da se plaši. Fudbal je igra deset na deset, niko nema krila da može da leti, jedna lopta i 20 igrača. Sa takvim mentalitetom možete mnogo. Važni su dakle volja i želja, ali je važna i intelegencija. Ona pravi razliku. Takav fudbval želimo da igramo. Uz sve ostale stvari, respekt prema rivalu, ali prvo poštovanje prema sebi", zaključio je Piksi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()