Stigla i zvanična potvrda kazne za FK Sarajevo

FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem 3 boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren

27.03.2024. 16:36
  • Podijeli:
sarajevo borac facebook-65f327d5b3f7a.webp Foto: Facebook

Danas je u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu održana sjednica Disciplinske komisije, a putem sužbene web stranice potvrđena je kazna za FK Sarajevo.

Komisija je razmatrala izvještaje službenih lica sa revanš utakmice 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine FK Sarajevo-FK Borac koja je prekinuta u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena zbog napuštanja terena od strane igrača domaćeg tima, te je donijela sljedeće odluke:

FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem 3 boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih lica u teren. Sve navedeno u skladu sa članovima 58., 59., 61. i 66 Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.
Predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 1 godine i novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.
Šef stručnog štaba FK Sarajevo Simon Rožman kažnjava se uslovnom suspenzijom od 3 mjeseca, te novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.
Drugi pomoćni trener FK Sarajevo Senijad Ibričić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 7 mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM, shodno odredbama članova 57. i 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.
Pomoćni trener FK Sarajevo Luka Gobec zbog crvenog kartona kažnjava se sa 2 utakmice suspenzije i novčanom kaznom od 1.000 KM.
Oficir za bezbjednost FK Sarajevo Zlatan Čakal se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza, a shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()