Stigao do 12. trofeja u karijeri: Pjanić ponovo osvojio Predsjednički kup Emirata

Naime, njegov Al-Sharjah je u finalu pobijedio Al-Ain i to nakon boljeg izvođenja penala

28.04.2023. 20:58
  • Podijeli:
miralem_pjanic - anadolija-63bfec711454b.webp Foto: Anadolija

Bosanskohercegovački nogometaš Miralem Pjanić (33) osvojio je svoj 12. trofej u karijeru, ovaj put Predsjednički kup Ujedninjenih Arapskih Emirata.

Naime, njegov Al-Sharjah je u finalu pobijedio Al-Ain i to nakon boljeg izvođenja penala.

U regularnom dijelu susreta bilo je 1:1, a strijelci su bili Abdulbasit u 48. minuti za Al-Sharjah te Laba sedam minuta kasnije za protivnike.

Pucalo se potom čak po 15 penala, a Pjanić nije šutirao s bijele tačke jer je bio zamijenjen devet minuta prije kraja utakmice.

Na kraju je presudio promašen penal Palaciosa pa je uslijedilo veliko slavlje Al-Sharjaha.

Zanimljivo da je ovo Pjaniću već treći trofej u dresu Al-Sharjaha budući da je prethodno u oktobru prošle godine također osvojio Predsjedniči kup Emirata, dok je ove godine osvojio i Superkup Emirata.

Pjanić je ranije osvojio sedam trofeja s Juventusom, dok je po jedan podigao s Barcelonom i Bešiktašem.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()