Stadion Grbavica i zvanično u ulici Bulevar Ivice Osima 27

Austrijski Sturm se još jednom prisjetio najveće legende

11.01.2024. 17:26
  • Podijeli:
grbavica-osim3-anadolija.jpg

Danas je FK Željezničar objavio kako se Stadion Grbavica sada nalazi u ulici Bulevar Ivice Osima, pod brojem 27.

“Stadion Grbavica je od danas i zvanično u ulici Bulevar Ivice Osima 27! Slavit ćemo tvoje ime dok u nama srce bije – živio nam Osim dragi!”, poručili su sa Grbavice.

Odmah nakon objave Željezničara, oglasio se i bivši klub Ivice Osima, Sturm iz Graza, te uz emotikon srca još jednom pokazao kakav je trag legendarni Osim ostavio u Austriji.

Popularni Švabo bio je trener Sturma od 1994. do 2002. godine, a preminuo je 1. maja 2022., također u Grazu gdje je proveo posljednje godine svog života.

Sahranjen je u aleji velikana na groblju Bare u Sarajevu 14. maja 2022. godine.

Podsjetimo, prije skoro godinu dana otkrivena je ploča s nazivom “Bulevar Ivice Osima”, u blizini stadiona Grbavica. Ploču s imenom jednog od najvećih bosanskohercegovačkih nogometaša i nogometnih stručnjaka, kojeg su zbog umijeća baratanja loptom zvali i „Strauss s Grbavice“, otkrili su načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, predsjednik FK Željezničar Edis Kovačević i novinar Muhamed Bikić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()