Šta kažu kladionice, ko osvaja mundijalsku krunu?

Najmanje šanse za konačan trijumf daju se Marokancima i Hrvatima, na koje je koeficijent čak 41

09.12.2022. 13:47
  • Podijeli:
Brazil Doha Katar_Martin Meissner AP Tanjug-639322c56bbea.webp Foto: Martin Meissner / AP / Tanjug

Ako je vjerovati kladionicama, fudbaleri Brazila će u Kataru biti krunisani kao novi planetarni šampioni, po šesti put u istoriji Mundijala.

Nejmar i društvo nisu blistali u grupi. Srbiju su, doduše, otpisali rutinski (2:0), potom se namučili sa Švajcarskom (1:0), a zatim izgubili od Kameruna (0:1).

Pa ipak, kada je na red došlo ono pravo, Karioke su zablistale punim sjajem. U ritmu sambe su deklasirali Južnu Koreju (4:1), te "nabildali" samopouzdanje pred današnji boj protiv Hrvatske (16 časova). Titeova četa je i prije smotre smatrana prvim favoritom, a tako je i sada sa koeficijentom 2,7.

Potom slijede aktuelni prvaci, Francuzi, na koje je kvota 5. Trikolori su rutinski prošli grupu, a onda sa pola gasa otpisali Poljsku (3:1). Sada slijedi ispit protiv Engleske (subota, 20 časova) koja je postavljena na diobu trećeg mjesta sa koeficijentom 7.

Gordi albion je u preliminarnoj fazi igrao po principu toplo-hladno, ali je potom pružio maestralnu partiju i u osmini finala lako pregazio Senegal (3:0).

Slično se može reći za Argentinu kojoj kladionice daju jednake šanse. Gaučosi su opasno živjeli u grupi, zatim su na krilima Lea Mesija dodali gas, prošli dalje, da bi u prvoj nokaut rundi otpisali Australiju (2:1). Večeras slijedi bitka protiv Holandije (20 sati) koja je sa koeficijentom 17 šesti favorit.

Preostali par četvrtinala je Portugalija - Maroko (subota, 16 časova). Kvota na trijumf Kristijana Ronalda i saigrača je takođe 7, dok je na afričkog autsajdera čak 41, koliko i na Hrvatsku.

Kladionice, dakle, ovako rangiraju četvrtfinaliste Svjetskog prvenstva: Brazil (2,7), Francuska (5), Argentina (7), Engleska (7), Portugalija (7), Holandija (17), Maroko (41), Hrvatska (41).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()