Šta bi se dogodilo da je Messi odbio nositi arapski ogrtač na ceremoniji

Crni ogrtač nakon pobjede nosi kraljevska porodica ili ratnici, a rezerviran je i za osobe visokog ranga

22.12.2022. 20:29
  • Podijeli:
emir_messi_ogrtac_foto_Twitter-63a45d70ee9eb.webp Foto: Twitter

Nakon trijumfa Argentine protiv Francuske (7:5 penali - 3:3), u finalu Mundijala 2022., katarski emir Tamim Bim Hamad Al Thani i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino odali su počast kapitenu "Gaučosa" Lionelu Messiju tako što su ga ogrnuli Bištom (arapski crni ogrtač).

Tim povodom rumunski fudbalski menadžer Ciprian Panait, koji već godinama radi u Saudijskoj Arabiji, otkrio je što bi se dogodilo da je Mesi odbio nositi arapski ogrtač na ceremoniji.

"To bi bila najveća uvreda katarskom emiru i nastao bi diplomatski sukob. To je najveća moguća počast koja vam se ukazuje", izjavio je Panait, te dodao:

"Messi igra u PSG-u, znate li ko je gazda kluba? Kraljevska porodica, a ne Nasser Al Khelaifi".

Prema tradiciji, crni ogrtač nakon pobjede nosi kraljevska porodica ili ratnici, a rezerviran je i za osobe visokog ranga u arapskom društvu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()