Srbija izgubila Bayernovog bisera, pozvan je u seniore Njemačke

Selektor Njemačke Julian Nagelsmann uputio je poziv za naredno okupljanje Aleksandru Pavloviću, a ovaj će to prihvatiti jer je odlučio igrati za popularni Elf

12.03.2024. 13:25
  • Podijeli:
Aleksandar Pavlovic Nemačka Profimedia-65f0295a037c6.webp Foto: Profimedia

Jedan od najvećih talenata minhenskog Bayerna Aleksandar Pavlović (19) odabrao je igrati za reprezentaciju Njemačke u budućnosti, iako su Srbijanci imali velike planove s njim.

Selektor Njemačke Julian Nagelsmann uputio je poziv za naredno okupljanje Aleksandru Pavloviću, a ovaj će to prihvatiti jer je odlučio igrati za popularni Elf.

Pavlovića nije uspio uvjeriti da zaiga za Srbiju ni selektor Dragan Stojković Piksi, koji je bio u kontinuiranom kontaktu s porodicom nogometaša koja je porijeklom iz Srbije. Veznjak Bayerna je na kraju odlučio igrati za Njemačku, državu u kojoj se rodio i u kojoj je prošao omladinske selekcije reprezentacije.

Ugledni njemački novinari otkrivaju spisak Nagelsmanna za predstojeće utakmice protiv Francuske i Nizozemske, a Pavlović će biti jedan od debitanata.

Na Nagelsmannovom spisku je nekoliko novajlija, a to su uz Pavlovića i Deniz Undav (Stuttgart), Maximilian Mittelstadt (Stuttgart) i Waldemar Anton (takođšer Stuttgart).

Defanzivni veznjak sasvim slučajno dobio je priliku igrati za prvi tim Bayerna, nakon serije povreda među Bavarcima, a svoju šansu iskoristio je na odličan način. Odigrao je 12 utakmica u Bundesligi i postigao po dva gola i asistencije.

Rođeni Bavarac, zbog porijekla svojih roditelja imao je pravo birati i Srbiju, čije sportsko državljanstvo posjeduje, ali se na kraju odlučio za rodnu zemlju. Za U-20 reprezentaciju Njemačke odigrao je dvije utakmice i sada je dobio poziv među seniore.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()