Sramotne mjere sigurnosti na Koševu: Na tribine nije mogao ni popularni “Dvojni C”

Nakon ovih užasnih scena postavljaju se opravdana i logična pitanja: zbog čega oni koji su zaduženi za “javni red i mir” svoju nemoć “pokrivaju” na fudbalskim stadionima u Sarajevu

29.04.2024. 13:29
  • Podijeli:
Kosevo_pretresi_foto_FB-662f4b4f34901.webp Foto: Facebook

Sarajevo je sinoć na “Koševu” savladalo Velež rezultatom 3:0 u derbiju 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Nažalost, ovu utakmicu su obilježile i vrlo ružne scene sa tribina, odnosno kapija “Koševa”. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je još jednom odlučilo da, kada sigurnosna situacija u glavnom gradu postane loša, svoju “silu i moć” pokaže na – fudbalskim stadionima.

Počelo je sve 14. aprila na Stadionu “Grbavica” gdje se igrao 152. sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva. Oni koji su tada bili prisutni na tribinama “Grbavice” najbolje mogu svjedočiti o sramotnom ponašanju pripadnika MUP-a KS i osiguranja. Rigorozne mjere su uključivale posebne “kabine” u kojima su svi navijači svlačeni a na tribine su se jedva mogle unijeti i obične košpe. Ogromno nezadovoljstvo je vladalo među navijačima oba kluba i upućene su ogromne kritike na račun MUP-a.

Ako se za jednu takvu utakmicu, koja sigurno jeste visokog rizika, to moglo i razumjeti, definitivno nema smisla na drugim utakmicama, posebno na onima na kojima ne vlada “neprijateljska” atmosfera.

Jedna takva je odigrana sinoć na “Koševu” ali iz MUP-a KS su se potrudili da stvari dodatno pogoršaju. Svima je već poznato kako su odreagovali najvatreniji navijači Sarajeva sa sjeverne tribine, popularne Horde zla.

Međutim, ništa bolje nije bilo ni na ostalim tribinama. Naime, na njih se nije mogao unijeti ni obični mali sok u tetrapaku, popularni “Dvojni C”, što do sada nigdje, nikome i nikada nije predstavljalo problem. Ovo je posebno zabrinjavajuće uzevši u obzir da na istočnu i zapadnu tribinu idu i ljudi sa porodicama i malom djecom.

Nakon ovih užasnih scena postavljaju se opravdana i logična pitanja: zbog čega oni koji su zaduženi za “javni red i mir” svoju nemoć “pokrivaju” na fudbalskim stadionima u Sarajevu, kome je u interesu da sroza posjetu na sarajevskim stadionima i sam fudbal u glavnom gradu uopće, te da li, uistinu, toliko štetu na tribinama sa porodicama i malom djecom može proizvesti jedan mali sok u tetrapaku?

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()