Spisak klubova koji su zaradili najviše od transfera: Dinamo lider u regionu

Ono što upada u oči je da je zagrebački Dinamo na visokom osmom mjestu na planeti gledajući zaradu od transfera u posljednjih pet godina. Dinamo je uzeo čak 155 miliona evra i po tome je u samom svjetskom vrhu

21.02.2024. 17:30
  • Podijeli:
dinamo Marko Lukunic PIXSELL-64e7b9613d964.webp Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Međunarodni centar za sportske studije iz Nojšatela (CIES) objavio je listu najvećih "trošadžija" i profitera od transfera u fudbalu posljednjih pet i 10 godina.

Ono što upada u oči je da je zagrebački Dinamo na visokom osmom mjestu na planeti gledajući zaradu od transfera u posljednjih pet godina. Dinamo je uzeo čak 155 miliona evra i po tome je u samom svjetskom vrhu.

Ispred su samo Lion, PSV, Sporting, Salcburg, Lil, Ajaks i Benfika.

 

 

Modri su se najviše oparili za Joška Gvardiola, računajući i njegov odlazak u Mančester siti iz Lajpciga i to za ukupno 36,8 miliona evra. Takođe, zvučan je transfer Josipa Šutala u Ajaks za 20,5 miliona.

Objavljena je i lista najvećeg prometa, pa tako Čelsi drži primat sa 2,5 milijarde za samo pola decenije, Mančester siti je na 1,7 milijardi, Pari Sen Žermen 1,4 milijarde, a Barselona i Mančester junajted sa 1,3 milijarde.

Uglavnom se to odnosi na potrošnju, mada je bilo i velikih transfera u oba smjera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()