Spektakl u Engleskoj: Liverpool deklasirao goste, drama u Londonu i Manchesteru, pogledajte golove

Chelsea je na svom terenu s 3-2 pobijedio drugoligaša Leeds, a gol odluke postigao je Gallagher u 90. minuti

29.02.2024. 11:00
  • Podijeli:
liverpool reuters-658b29c5ebcd8.webp Foto: Reuters

Odigrane su posljednje četiri utakmice osmine finala engleskog FA kupa, a prolaz dalje su ostvarili nogometaši Chelseaja, Manchester Uniteda, Wolverhamptona i Liverpoola.

Chelsea je na svom terenu s 3-2 pobijedio drugoligaša Leeds, a gol odluke postigao je Gallagher u 90. minuti. Drugoligaš Leeds, koji je prošle sezone nastupao u Premier ligi, poveo je već u osmoj minuti kada je Joseph postigao pogodak.

Chelsea je rezultat na svoju stranu okrenuo golovima Jacksona u 15. i Mudrika u 37. minuti, dok je Joseph svoj drugi pogodak, ovaj put za 2-2, dao u 59. minuti. Sve je bilo spremno za produžetke na Stamford Bridgeu kada je gol za veliku radost domaćih navijača postigao Gallagher.

Golove pogledajte OVDJE

Na jednako dramatičan način u četvrtfinale se probio Manchester United koji je u gostima pobijedio Nottingham Forest 1-0. Mreže su mirovale sve do 89. minute kada je Brazilac Casemiro postigao pogodak odluke.

Liverpool je na Anfieldu s 3-0 savladao drugoligaša Southampton. Domaćin je ovaj ogled odigrao u ‘šarenom‘ sastavu, a strijelci su bili Koumas u 44. i Danns dva puta, u 73. i 88. minuti. Vrijedi spomenuti da je obojici Kloppovih "klinaca" 18 godina. godina.

Golove pogledajte OVDJE

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()