Španska policija upala u kancelarije Fudbalskog saveza te zemlje

Istraga o višemilionskom iznosu koji je Fudbalski klub Barcelona uplatio bivšem potpredsjedniku španskog sudijskog odbora

28.09.2023. 18:04
  • Podijeli:
Španija Španci Furija_Martin Meissner AP Tanjug-648f78c218e1a.webp Foto: Martin Meissner / AP / Tanjug

Španska policija upala je u četvrtak u kancelarije Fudbalskog saveza te zemlje, u okviru istrage o višemilionskom iznosu koji je Fudbalski klub Barcelona uplatio bivšem potpredsjedniku španskog sudijskog odbora, prenosi Anadolija.

Guardia Civil potvrdila je agenciji AP da je njena policija pretražila urede sudačkog odbora u sjedištu saveza u blizini Madrida. Policija je saopćila da nije izvršila nijedno hapšenje i da postupa po naredbi sudije Joaquina Aguirrea, koji istražuje slučaj za sud u Barceloni.

U martu su državni tužioci formalno optužili Barcelonu za korupciju u sportu, lažno upravljanje i falsifikovanje dokumentacije. Tužioci su rekli da je klub u periodu od 2001. do 2018. godine platio Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem sudiji koji je bio dio sudijskog odbora od 1994. do 2018. godine, 7,3 miliona eura.

Aguirre je u četvrtak formalno dodao novu optužbu istrazi, rekavši da postoje indicije da je između Barcelone i Negreire došlo do podmićivanja. Optužba za mito zamjenjuje dosadašnju optužbu za korupciju u sportu.

Barcelona je negirala bilo kakvo kršenje zakona ili sukob interesa, navodeći da je platila tehničke izvještaje o sudijama, ali nikada nije pokušala utjecati na njihove odluke u utakmicama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()