Španci: Real ozbiljno razmišlja o produženju Modrićevog ugovora

Hoće li doći do preokreta

02.05.2024. 07:12
  • Podijeli:
luka modric reuters-657569b24a889.webp Foto: Reuters

Luka Modrić možda igra i posljednje minute karijere u Realu. Poznato je da iskusni veznjak ima ugovor s madridskim velikanom samo do kraja aktuelne sezone, a kroz cijelu godinu španski i svjetski mediji nagađaju što će se dogoditi nakon 30. juna, kad mu on i istječe. Cadena SER sad tvrdi da u Realu najozbiljnije razmišljaju o još jednoj Modrićevoj godini na Santiago Bernabeuu.

Modrić želi ostati u klubu u kojem je od 2012. i u kojem je svojim igrama stekao status ikone. Real se dosad nije službeno izjašnjavao o statusu svog hrvatskog veznjaka pa su glasine o njegovom odlasku postale sve učestalije. Uobičajeno se piše o nastavku Modrićeve karijere u Saudijskoj Arabiji, MLS-u, a u posljednje vrijeme i mogućem povratku u Dinamo, koji je u kampanji pokušaja vraćanja Modrića na stadion u Maksimiru.

Ipak, Cadena SER sad navodi da bi 38-godišnji Modrić mogao i sljedeću sezonu provesti na Bernabeuu. Iako ne igra mnogo, onime što napravi u minutama u kojima mu trener Carlo Ancelotti ukaže povjerenje, jasno dokazuje da za njega ima mjesta u klubu.

Ono što je za cijelu priču možda i najvažnije jest to da se oko svoje uloge predomislio i sam Modrić. Ranije se pisalo da je bio i ljut što ne igra više jer je smatrao da svojim igrama to zaslužuje. Navodilo se da se osjeća izigrano jer mu je pri prošlom produženju ugovora bilo rečeno da će dobiti mogućnost igrama se nametnuti za veću minutažu i početnu postavu.

Većim dijelom sezone to nije bio slučaj, no u njenoj završnici i to se mijenja. Real je u lovu na trofej u španskom prvenstvu i u Ligi prvaka, a Modrić ima sve veću ulogu i svakom utakmicom dokazuje da Ancelotti ne griješi.

Sad je spreman i na zaokret kako bi ostao u Madridu. Više nema problem s time da ima smanjenu minutažu i sekundarnu ulogu. Spreman je biti čovjek koji će ulaziti s klupe i igrati kada je potrebno, a usput mentorisati mlađe nogometaše. Upravo zato je odlučio sjesti s predsjednikom Reala i pronaći formulu za produljenje ugovora. Cadena SER tvrdi ne samo da je dogovor o produženju suradnje moguć, već i da u Realu o njemu najozbiljnije razmišljaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()