Španci hvale mladu zvijezdu: Zabio je kao Maradona, vjerovatno je najbolji fudbaler svijeta

Ugledna Marca je u analizi utakmice posebno pohvalila baš njega

04.10.2023. 10:20
  • Podijeli:
Jude Bellingham_Real_pogodak_foto_TW Cropped-651d1890a09f4.webp Foto: Twitter/@_davidadeniyi

Napoli i Real Madrid odigrali su sjajan meč na "Maradoninom stadionu" u okviru prvog kola Lige prvaka, a slavili su Kraljevi sa 3:2.

Poveo je Napoli pogotkom Osigarda u 19. minuti, a tim Carla Ancelottija preokrenuo je golovima Viniciusa u 27. i Bellinghama u 34. minuti.

Napoli je do 2:2 stigao golom Zielinskog iz penala koji je dosuđen uz intervenciju iz VAR sobe, a pobjedu Realu donio je Meret autogolom u 78. minuti.

Jednako je impresivan bio i gol Bellinghama koji je još jednom pokazao zbog čega je doveden u Real ovog ljeta. Mladi Englez je primio loptu na 40 metara od gola, prošao kroz pet igrača Napolija i onda rutinski zabio kraj nemoćnog Mereta.

Ugledna Marca je u analizi utakmice posebno pohvalila baš njega.

"Bellingham je dao gol kao Maradona krenuvši sa centra. Ima utjecaj kao Di Stéfano i kreće se kao Zidane. Zvijezda sezone i vjerovatno najbolji fudbaler svijeta danas", pišu Španci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()