Slovenci spremaju dolazak Edina Džeke! “Modrić i Giroud su propali, a prema našim informacijama…”

Celje traži zvijezdu

05.05.2024. 21:37
  • Podijeli:
Dzeko_trening_foto_X-65817fd308398.webp Foto: X/@Fenerbahce

U slovenskom prvenstvu Celje, koje je tri kola prije već prvak, čeka gostovanje kod Maribora.

U njihovom taboru već gledaju prema idućoj sezoni i nastavljaju pokušavati privući veliku zvijezdu u svoje redove. Predsjednik Valerij Kolotilo ne želi ni pomišljati na odustajanje od ideje da u kneževski grad privuče veliku zvijezdu. Sve to nekako radi uz saglasnost velikog gazde Maxima Demina, koji je nakon osvajanja naslova prvaka spreman duboko zavući u džep za ovaj projekt, a pritom jamči da to neće ni najmanje utjecati na klupski proračun.

Riječ je o posebnoj nagradi, za koju će izdvojiti dodatna finansijska sredstva, koja će, s obzirom na zamisli predsjednika, biti prilično pozamašna. Prva želja je bio Luka Modrić, ali sada je već jasno da je zvijezda Reala previše, a i drugi pokušaj je propao. Prema informacijama portala Svet-24.si, sljedeća meta bio je Olivier Giroud, kojem na kraju sezone ističe ugovor s Milanom. Kontakt je uspostavljen, ali 37-godišnji napadač već je odlučio o budućim planovima; na ljeto će pojačati LA Galaxy.

To nimalo nije ohladilo želju Valerija Kolotila. Naprotiv, prihvatio se sljedećeg projekta. Zapravo dva. Prvi je također 37-godišnji engleski napadač Jamie Vardy koji se s Leicester Cityjem uspio vratiti u Premier ligu, ali sve govori da na Otoku neće igrati na najvišoj razini. Hoće li to biti na sunčanoj strani Alpa?

Ako se čini da će i engleski projekt ostati nerealiziran, drugačije bi moglo biti sa sljedećim, u kojem glavnu ulogu igra Edin Džeko. Da, i Valerij Kolotilo će s njim razgovarati o mogućnosti dolaska u Celje. Slovenski izvori uvjeravaju da će se to sigurno dogoditi. A dogovor ne treba odmah isključiti. Zašto ne? Jer reprezentativac Bosne i Hercegovine jako dobro poznaje Sloveniju.

S njom je vezan, često žuri na sunčanoj strani Alpa, koju je upoznao uz pomoć najboljeg prijatelja Senijada Ibričića, dok je igrao za Kopar i Domžale te kada je obnašao funkciju sportskog direktora u Kamniškoj Bistrici. Nije tajna da uživa tamo, a kako nije tajna ni da su Celjani spremni pristupiti ugovoru koji ima s turskim velikanom, ne bi nikoga pretjerano iznenadilo da na kraju pristane postati grof…

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()