Sloga nastavila s rušenjem favorita, danas pao Široki

Sloga se ovim trijumfom probila na šesto mjesto s 15 bodova i u narednom kolu ponovo je domaćin ekipi Sarajeva

21.10.2023. 15:25
  • Podijeli:
SLoga Doboj_Klix-645695293a603.webp Foto: Klix

Fudbaleri Sloge iz Doboja savladali su Široki Brijeg rezultatom 1:0 u prvom susretu 11. kola Premijer lige, čime su nastavili dobar niz rezultata na svom terenu.

Široki je bolje otvorio susret i prijetio je preko Chinedua i Kpana, ali uprkos vrlo dobroj igri nisu mogli do vodstva.

Sloga se uglavnom orijentisala na odbranu i nije bila naročito opasna, ali do gola su došli u 64. minuti koji se ispostavio i kao pobjedonosni.

Toni Jović je još jedanput bio junak Dobojlija i pogodio je za vrijedna tri boda, kojima su domaći došli do četvrte uzastopne pobjede na svom terenu, uključujući prethodne "skalpove" Tuzla Citya, Željezničara i GOŠK-a.

Sloga se ovim trijumfom probila na šesto mjesto s 15 bodova i u narednom kolu ponovo je domaćin ekipi Sarajeva. S druge strane, Široki je ostao na četvrtom mjestu sa 19 bodova, a u narednom kolu čeka ga gostovanje Borcu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()