Sloga minimalcem Vidića savladala Široki i došla na korak od mjesta koje vodi u Evropu

Za Široki je ovo bio treći poraz u posljednjih pet mečeva. Širokobriježani su na poziciji broj 7 i imaju 28 bodova

09.03.2024. 15:48
  • Podijeli:
Zrinjski_Siroki_foto_HŠK ZRINJSKI Cropped-655e62396108a.webp Foto: HŠK Zrinjski

Fudbaleri Sloge savladali su u okviru 22. kola Premijer Lige Bosne i Hercegovine ekipu Širokog Brijega rezultatom 1:0.

Široki je agresivnije ušao u meč. Tokom prvog poluvremena imali su nekoliko šansi da ugroze gol Sloge, ali ni Ćavar, ni Omić, Kuprešal i Lukić nisu uspijevali zatresti protivničku mrežu.

Gostujući trener, Vlado Jagodić držao je tim u niskom bloku većinu prvog poluvremena, dok su njegovi fudbaleri izdržavali nalete Širokobriježana, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

Prvu pravu priliku su gosti iz Doboja imali u 55. minuti, a iz tešanse rodio se i pogodak. Nakon centaršuta golman domaćih Bender nije uspio doći do lopte, kojoj je najbliži bio Mrzić. On je loptu vratio na peterac, gdje je usamljen stajao Vidić, koji je pogodio za 0:1.

Od tog trenutka počeo je snažni pritisak domaćih koji su željeli doći do izjednačenja.

Mišić je imao izglednu priliku u 69. minuti, ali nije bio precizan. Deset minuta kasnije i Kuprešak šalje loptu pored gola golmana Trake. Imao je golman Sloge posla i u 85. minuti, kada je branio šut Mišića, a u 92. je Chinedu pogodio prečku, što je domaćima bila najbolja šansa na meču.

Na kraju je ostalo 0:1, a Sloga se vraća u Doboj sa tri boda više na kontu. Sada su na diobi trećeg mjesta sa 35 bodova, ali imaju utakmicu više od Veleža koji ima 35 i Sarajeva koje ima 33 boda.

Za Široki je ovo bio treći poraz u posljednjih pet mečeva. Širokobriježani su na poziciji broj 7 i imaju 28 bodova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()