Skandal u Fudbalskom savezu Španije: Uhapšeno šest osoba zbog korupcije i pranja novca

Tužioci su pokrenuli istragu o tom dogovoru 2022. godine nakon što je u javnost izašao audio zapis između Rubijalesa i fudbalera Đerara Pikea u vezi sa milionima dolara provizija

20.03.2024. 15:52
  • Podijeli:
španija zastava pixabay-659c0c6cc4e61.webp Foto: Pixabay

Španska policija uhapsila je najmanje šest osoba i pretresla kancelarije Fudbalskog saveza Španije u sklopu istrage o korupciji i pranju novca zbog sumnji u vezi sa dogovorom Saveza i Saudijske Arabije da se Super kup igra u toj bliskoistočnoj zemlji.

Policija je saopštila da je upala u kancelarije Saveza u blizini Madrida i u rezidenciju bivšeg predsjednika Luisa Ruijalesa u Granadi. Rubijales nije među uhapšenima.

Špansko tužilaštvo saopštilo je da je pretraženo ukupno 11 prostorija u potrazi za dokumentima i da očekuje da će se operacija završiti hapšenjem sedam osoba i identifikacijom još pet osoba pod istragom.

Rubijales je u septembru podnjeo ostavku nakon što je izazvao međunarodni skandal jer je reprezentativku Španije poljubio u usta na pobjedničkom postolju prilikom ceremonije dodijele trofeja u Sidneju u avgustu, na kome je Španija trijumfovala.

Tokom mandata u španskom Savezu, Rubijales je promijenio format Super kupa 2020. godine tako što je napravio turnir četiri ekipe i prebacio ga u Saudijsku Arabiju u sklopu dogovora vrednog 40 miliona evra po turniru.

Tužioci su pokrenuli istragu o tom dogovoru 2022. godine nakon što je u javnost izašao audio zapis između Rubijalesa i fudbalera Đerara Pikea u vezi sa milionima dolara provizija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()