Skandal godine u Ligi prvaka: Pojavila se snimka iz Madrida koja potpuno mijenja sve...

Naime, animacija beIN Sportsa pokazala je kako je Noussair Mazraoui kojem je suđen ofsajd zapravo bio u dozvoljenoj poziciji

10.05.2024. 10:00
  • Podijeli:
Bayern_real_ofsajd_foto-PrtSc-663db39a860e4.webp Foto: PrtSc

BeIN Sports napravio je animaciju sporno dosuđenog ofsajda u sudačkoj nadoknadi polufinala Lige prvaka i dao za pravo - Bayernu! Pogodak Matthijsa de Ligta za 2:2 i produžetak na Santiago Bernabeuu nije priznat jer je prethodno u akciji pomoćni sudac podigao zastavicu, a glavni je zaustavio utakmicu. VAR se iz tog razloga nije mogao niti uključiti i ispraviti odluku poljskog suca Szymona Marciniaka. Odluka o ofsajdu bila je tijesna, a pomoćnik je prerano podigao zastavicu.

A sada je dokazano kako je i pogriješio, a ta njegova odluka Bayern je koštala produžetaka, možda čak i finala Lige prvaka.

Naime, animacija beIN Sportsa pokazala je kako je Noussair Mazraoui kojem je suđen ofsajd zapravo bio u dozvoljenoj poziciji.

De Ligt je bio prvi igrač Bayerna koji je komentirao sudačku odluku nakon utakmice.

"Imamo pravila u nogometu, a pravila kažu ako nije zaleđe koje je očito onda se igra nastavlja. To je nepoštovanje. Kod Joseluovog gola je pustio da se igra nastavi, zašto nije i sada. Ne želim reći da Real Madrid uvijek ima suce uz sebe, ali to je sada napravilo razliku", kazao je.

Tomas Tuchel je, pak, kazao kako mu se pomoćni sudac izvinio nakon utakmice.

"Izvinio se, ali to ne pomaže na ovakvoj razini. Za podizanje zastavice u tijesnoj odluci u posljednjoj minuti, ali i sudac također, ne mora odmah zviždati i prekidati utakmicu. To je jako, jako loša odluka i protivna je pravilima. Teško je za prihvatiti, ali tako je".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()