Siti pregazio Junajted, Haland se ponovo igrao fudbala

Haland je fantastičnu partiju krinisao novom asistencijom za Fodena u 72. minutu. Tako su obojica stigla do het-trika!

02.10.2022. 17:31
  • Podijeli:
Erling Haland_Newscom_Pixsell-1664724232659.webp Foto: Newscom / Pixsell

Spektakularan meč odigran na Itihadu! Fudbaleri Mančester sitija više nego zasluženo pobijedili su velikog gradskog rivala Junajted sa 6:3 u jednom od derbija devetog kola Premijer lige.

Već nakon prvog poluvremena bilo je 4:0 za tim Pepa Gvardiole, pa su razočarani fanovi Crvenih đavola napuštali tribine i prije nego što je sudija Majkl Oliver označio kraj prvih 45 minuta.

Građani su od prvog minuta silovito krenuli ka golu Davida De Hee, koji nije bio direktan krivac ni za jedan pogodak. Mrežu Junajteda najprije je pogodio Fil Foden u osmom minutu nakon dodavanja Bernarda Silve, a onda je svoj mali šou najavio nezaustavljivi Erling Haland.

Postigao je dva gola u rasponu od samo tri minuta. Oba na asistencije Kevina de Brujnea. Prvi nakon kornera u 34, drugi tri minuta kasnije pošto ga je Belgijanac bukvalno spojio sa golom.

Norvežanin je kao i svi igrači Sitija bio izuzetno motivisan u gradskom derbiju. Nije se mnogo primijetio prije nekoliko dana na meču protiv Srbije u Ligi nacija, ali je protiv Junajteda uspio minut prije kraja prvog poluvremena da zabilježi i asistenciju za Fodena za 4:0.

Početak drugog poluvremena počeo je spektakularnim pogotkom Brazilca Antonija za tračak nade gostiju, međutim u 65. minutu nezadrživi Haland uspio je da zabilježi svoj već treži het-trik u samo osam duela. Ponovo je De Brujne učestvovao u akciji, a asistenciju je upisao mladi Serhio Gomez, koji je u finišu prvog poluvremena zamenio povrijeđenog Kajla Vokera.

Haland je fantastičnu partiju krinisao novom asistencijom za Fodena u 72. minutu. Tako su obojica stigla do het-trika!

Junajted je do kraja preko Antonija Marsijala samo uspio da ublaži poraz.

Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()