Široki Brijeg pobijedio Igman i razveselio brojne ekipe u borbi za opstanak

Susret igran na Pecari

20.04.2024. 15:26
  • Podijeli:
siroki brijeg faceobok-64eba29a4a0dd.webp Foto: Facebook

Fudbaleri Širokog Brijega savladali su konjički Igman rezultatom 4:1 u 27. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine i tako po svemu sudeći osigurali opstanak u društvu najboljih.

Utakmica odigrana u Čitluku bila je značajna za oba tima u borbi za opstanak, ali i za brojne rivale koji su u donjem dijelu tabele, ali ne žele naredne sezone igrati u nižem rangu.

Široki Brijeg nije bio ugrožen, ali mu je trebala pobjeda za mirniji doček preostalih šest utakmica u sezoni. U takvoj situaciji domaćin je ofanzivno krenuo, a već u sedmoj minuti došao do vodstva golom Mihaela Kuprešaka.

No, u finišu prvog dijela Velizar Janketić postiže sjajan gol za Igman i poravnava na 1:1. To je bio i rezultat prvog dijela.

Tragičar gostiju je Anel Hebibović. Iskusni bočni nogometaš Igmana je izašao sam pred golmana Širokog Brijega u 55. minuti, imao sve vrijeme ovog svijeta da se namjesti, ali je šutirao pored gola. Uslijedila je kazna.

U narednom napadu lopta dolazi do usamljenog Stephana Chinedua koji rutinski pogađa mrežu gostujućeg golmana s vrha peterca.

Ako je bilo neke nade za goste, one su ugašene golovima s bijele tačke u relativno kratkom periodu. Dosuđena su dva penala za domaći tim, a po jedan su realizovali Petar Mišić i Marijan Ćavar.

Ostalo je 4:1 tako da je Široki "zacementirao" sigurnu sedmu poziciju s 35 bodova, osam više u odnosu na opasnu zonu. Igman je ostao na mjestu iznad zone ispadanja, ali s istim brojem bodova kao i Željezničar koji je zbog slabijeg međusobnog omjera u zoni ispadanja.

Široki Brijeg u narednom kolu gostuje Željezničaru, dok će Igman biti domaćin GOŠK-u u još jednom direktnom okršaju u borbi za opstanak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()