Shakhtar šokirao Barcu, "Milioneri" srušili milijardere

Odigrane dvije utakmice u grupama F i H

07.11.2023. 20:41
  • Podijeli:
barca reuters-654a8fd30665a.webp Foto: Reuters

Vjerovatno najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu Lige prvaka vidjeli smo večeras u Hamburgu, gdje je nominalni domaćin, ekipa Shakhtara savladala favoriziranu Barcelonu u okviru grupe H rezultatom 1:0 i tako nanijela prvi poraz timu iz Katalonije u ovogodišnjem izdanju najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

Vrijedi istaknuti da je glavni sudija na ovom meču bio naš Irfan Peljto, koji je još pokazao da je ubjedljivo najbolji arbitar u BiH.

Susret je počeo prilično oprezno s obje strane, a osim nekoliko polušansi i udaraca s velike udaljenosti, niti jedna ekipa nije imala ozbiljnih pokušaja.

Prvi takav desio se u 40. minuti, kada je tim iz Ukrajine poveo, a strijelac je nakon udarca glavom bio Sikan.

Barca je nastavila u drugom poluvremenu da igra loše, te ni silne izmjene nisu donijele prijeko potrebno osvježenje u napadu.

Shakhtar se znalački branio, dok je Barca svojom prepoznatljivom igrom "dodavanja do beskraja" pokušavala izbjeći poraz, što im nije pošlo za rukom. Ostalo je 1:0 za tim iz Ukrajine. U ovoj grupi prva je Barce s devet bodova, slijedi Porto i Shakhtar s po šest.

U istom terminu u grupi F, Borussija iz Dortmunda je na svom terenu savladala superbogati Newcastle rezultatom 2:0 i dodatno zakomplicirala situaciju.

"Milioneri" su potpuno zasluženo savladali milijardere, koji nakon pobjede u prošlom kolu protiv PSG-a večeras nisu bili ni sjenka te ekipe, te su sasvim zasluženo upisali poraz.

Strijelci za Borussiju bili su Fullkrug u 26. minuti, te Brand u 79.

U ovoj grupi trenutno je vodeća Borussija sa 7 bodova, a slijedi PSG sa 6, dok Newcastle ima 4. Milan je bez osvojenog boda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()