Šesta godina za redom sa gubitkom: Engleski velikan pred ponorom

Ovo je šesta godina za redom kako Еverton prijavljuje gubitak, a ovogodišnji gubitak je više od duplo veći nego u sezoni 2021/21. koji je iznosio 44,7 miliona fiunti

01.04.2024. 17:28
  • Podijeli:
everton reuter-65576b1208392.webp Foto: Reuters

Еngleski fudbalski klub Еverton prijavio je gubitak od 89,1 miliona funti za sezonu 2022/23, prenio je Bi-bi-si.

Ovo je šesta godina za redom kako Еverton prijavljuje gubitak, a ovogodišnji gubitak je više od duplo veći nego u sezoni 2021/21. koji je iznosio 44,7 miliona fiunti.

Еvertonu je u novembru oduzeto 10 bodova, a nakon žalbe u februaru smanjeno na šest, zbog kršenja finansijskih pravila Premijer lige za trogodišnji period do 2021/22.

Prema propisima o profitu i održivosti Premijer lige (PSR), klubovi smiju da prijave gubitak do 105 miliona funti za trogodišnji period, ili 35 miliona funti za jednu sezonu.

Troškovi povezani sa infrastrukturnim ulaganjima, omladinskim i ženskim timovima odbijaju se prilikom izračunavanja PSR-a.

Еverton je na 16. mjestu Premijer lige sa tri boda iznad zone ispadanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()