Šerif na "Marakani": Endiaje novi špic Zvezde

Crveno-bijele će koštati četiri miliona evra u više rata, a možda i više ukoliko budu aktivirani bonusi

04.09.2023. 23:04
  • Podijeli:
Šerif Ndiaje_Profimedia-64f645180749f.webp Foto: Profimedia

Šerif Endiaje je novi napadač Crvene zvezde. Senegalac je potpisao ugovor na tri godine sa šampionom Srbije, u čije redove je stigao iz turske Adane.

Crveno-bijele Endijae će koštati četiri miliona evra u više rata, a možda i više ukoliko budu aktivirani bonusi. Obeštećenje će dijeliti Adana i Šangaj Port, odakle se vratio u Tursku prošle sezone.

Novi adut Baraka Bahara je špic drugačijeg profila nego što su aktuelni ofanzivci, najbolje se snalazi kao klasičan centarfor. Ove sezone je dao četiri gola na šest utakmica kvalifikacija za Ligu konferencije, a od Adane se oprostio u nedjelju pogotkom na gostovanju Hataju u prvenstvu Turske.

Momak rođen 1996. godine u Dakaru, fudbalsku sreću pronašao je u Turskoj. Tamo je stigao 2020. poslije solidnih igara za Goricu u Hrvatskoj.

Endiaje je u Evropu stigao iz Senegala kad je imao 20 godina, ali u Belgiji nije uspio da se izbori za ozbiljniju šansu. Prelazak u Goricu ispostavio se kao dobar potez, postigao je na 50 utakmica u HNL 15 golova.

U junu 2020. Goztepe ga je pozajmio za 200.000 evra, a onda godinu dana kasnije i otkupio od Gorice za 1.150.000. Razlog su bile kvalitetne igre i deset golova na 39 mečeva u šampionatu Turske.

U takmičarskoj 2021/22, Endiaje je na 32 utakmice zatresao mrežu 12 puta, a sezonu nije priveo kraju u Turskoj jer je u aprilu 2022. za obeštećenje od 1,2 niliona evra prešao u kineski Šangaj Port. Tamo je na 24 meča upisao devet pogdaka.

Povratak u Tursku uslijedio je u januaru ove godine, imao je veliki doprinos izlasku Adane u Evropu. Na 12 utakmica upisao je osam golova, tresao mreže Fenerbahčea, Antalije, Alanje, Kasimpaše, Konje, Kajzerija i Karagumruka.

Ovog ljeta Endiaje je u kvalifikacijama za Ligu konferencije bio strijelac protiv Kluža, Osijeka (dva gola) i Genka. Ipak, bilo je i promašaja, pa je dolazio na udar navijača i to je bio jedan od razloga da zatraži transfer.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()