Senzacionalna Borussija izbacila PSG i izborila finale Lige prvaka

Milioneri pod vodstvom Edina Terzića čekaju boljeg iz duela Real Madrid - Bayern

07.05.2024. 23:39
  • Podijeli:
borussia reuters-663a9f5ff3640.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Borussije Dortmund prvi su finalisti ovosezonskog izdanja Lige prvaka, pošto su večeras u polufinalu eliminisali favorizovani Paris Saint Germain i tako priredili veliko iznenađenje.

Milioneri iz Dortmunda savladali su sa minimalnih 1:0 Parižane na gostujućem terenu Parka prinčeva, a tako su s ukupnih 2:0 prošli u finale.

U Pariz je ekipa Edina Terzića, trenera porijeklom iz Bosne i Hercegovine, stigla s prednošću od 1:0 iz prve utakmice, uspjela ju je odbraniti, a čak i povećati te ostvariti podvig kakav od njih ove sezone niko nije očekivao.

Mnogo je opasniji na početku utakmice bio PSG i prijetio je preko Mbappea, a u 12. minuti je šut Adeyemija na drugoj strani u posljednji tren izblokiran.

Oslobodio se potom Dortmund potpuno pritiska domaćina i u 35. minuti dolazi do velike šanse preko Adeyemija, čiji šut fantastično brani Donnarumma.

U 45. minuti je PSG mogao da povede i anulira prednost Dortmunda, ali Fabian Ruiz promašuje zicer i trese stativu!

Epskim promašajem PSG-a počinje i drugi dio, nakon što u 47. minuti Zaire Emery pogađa okvir gola.

Samo tri minute poslije stiže kazna za Parižane, a nakon kornera Brandta Hummels glavom pogađa mrežu domaćina za 1:0.

U 61. minuti Nuno Mendes pogađa stativu gola Dortmunda, a ofanziva Svetaca nastavljena je do samog kraja.

U samom finišu meča PSG dva puta trese prečku preko Mbappea i Vitinhe, a tako domaćin nije našao put do gola na kojem je stajao Kobel.

Ostalo je do kraja 1:0 za Dortmund, koji tako slavi veliku pobjedu i dolazak na korak od sna i osvajanja naslova u Ligi prvaka.

U finalu Lige prvaka će Dortmund igrati s pobjednikom sutrašnjeg duela drugog polufinala između Reala i Bayerna. Rezultat prvog meča ovih rivala bio je 2:2.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()