Senzacionalan povratak Zidanea: Da li će preuzeti velikana?

U maju 2021. godine napustio Real

31.01.2024. 11:23
  • Podijeli:
zinedine zidane reuters-6526fb514cd04.webp Foto: Reuters

Otkako je Zinedine Zidane po drugi put napustio klupu Real Madrida, a bilo je to krajem maja 2021. godine, nije prihvatio niti jedan angažman. Povezivalo ga se s nizom klubova, ali i s izborničkim pozicijama na klupi SAD-a, Brazila, Alžira..., no sve je to Zidane odbio nadajući se šansi da će preuzeti Francusku. Te šanse još uvijek nema, aktualni izbornik Didier Deschamps ima ugovor do 2025., a Zidane i dalje čeka.

Budući da je dosad vrlo uspješno radio svoj jedini trenerski posao u najjačim evropskim ligama, Zidane se često ističe u kontekstu klubova koji mijenjaju stratege. Piše se sad o tome da bi upravo on mogao biti nasljednik Jürgen Kloppa na Liverpoolovoj klupi.

Proslavljeni Nijemac najavio je odlazak iz Liverpoola nakon devet uspješnih godina u kojima je klub doveo i do titule u Premier ligi i do naslova u Ligi prvaka. Njegovim odlaskom na kraju sezone nastat će velika praznina, a Zidane je dokazano ime koje bi trebalo zadovoljiti navijače kluba i garantirati uspjehe.

On je u dva mandata na Realovoj klupi, od 2016. do 2018. pa onda od 2019. do 2021., klubu sa Santiago Bernabeua donio 11 trofeja među kojima i dva za osvajača španjolskog prvenstva i tri vezana u Ligi prvaka.

Kao najizgledniji nasljednik Kloppa ističe se Xabi Alonso, koji radi sjajan posao u Bayeru. Roberto De Zerbi, Pep Lijnders, Steven Gerrard i Julian Nagelsmann također se dovode u vezu s Liverpoolovom klupom, ali sad i Zidane, kako je to javio L'Equipeov novinar Nabil Djellit.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()