Senad Lulić sa Švicarskom postao nezvanični prvak svijeta: Ja sam pravi Švicarac

Lulić je bio i najbolji strijelac prvenstva sa sedam golova (zajedno sa Nijemcem Patrickom Helmesom)

20.01.2024. 21:08
  • Podijeli:
senad lulic screenshot-651bfa94b9781.webp Foto: Screenshot

Reprezentacija Švicarske osvojila je titulu neslužbenog Svjetskog prvaka u fudbalu na snijegu pod nazivom "IceSnowFootball".

Titulom se okitio i Senad Lulić, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je bio prva zvijezda Švicaraca koji su u finalu slavili protiv Njemačke (3:1).

Lulić je bio i najbolji strijelac prvenstva sa sedam golova (zajedno sa Nijemcem Patrickom Helmesom), piše Blick, koji podsjeća da je Lulić igrao za Bosnu i Hercegovinu (57 puta).

"Jasno (aludirajući da je nastupao za BiH). Ali ja sam pravi Švicarac. S pasošem i ostalim. Ovdje sam odrastao i živim", kazao je bivši igrač rimskog Lazija za Blick.

Za Švicarsku su još igrali: Blerim Džemaili, Pascal Thuler, Marco Zwyssig, Thomas Bickel, Marc Hottiger, Stephane Chapuisat i kolumnista Blicka Kubilay Turkyilmaz.

Na turniru su nastupile i reprezentacije Njemačke, Nizozemske i Global United All-Stars, a među igračima su bili i brojni poznati asovi kao što su Mladen Petrić, Ivan Klasnić, Roman Weidenfeller, Mario Basler, Aron Winter, Ronald de Boer, Wesley Sneijder, Vincenzo Iaquinta, Mikael Silvestre, Lorik Cana...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()