Selektor Maroka se naklonio Vahi: On je napravio ovu grupu igrača

"Lavovi sa Atlasa" ostvarili najbolji rezultat u historiji reprezentacije

23.12.2022. 10:09
  • Podijeli:
Walid Regragui - reuters-63a56f246020f.webp Foto: Reuters

Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić je bez većih problema izborio plasman na Mundijal sa Marokom, a onda je nedugo pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru raskinuo saradnju sa Marokancima.

Još jedna potvrda stručnosti i znanja stigla je na adresu legendarnog bh. trenera Vahida Halilhodžića iz Maroka. Naima, selekcija koju je Vaha suvereno odveo na Mundijal u Katar, a svega nekoliko dana uoči početka, dobio i otkaz, odigrala je sjajan turnir.

"Lavovi sa Atlasa" bili su pravi hit u Kataru, a na svom putu do polufinala izbacili su Španiju i Portugal. Kao što je svima poznato, naš Vaha je udario temelje te reprezentacije, a njegov nasljednik Walid Regragui je u razgovoru za "Arryadia TV" istakao kako je Halilhodžić također zaslužan za uspjeh Maroka, te mu se zahvalio za sve što je napravio u tri godine rada.

"Bravo i veliko hvala Vahidu Halilhodižiću. On je odradio vrhunski posao i napravio je ovu grupu igrača. Ja sam tu donio svoj mentalitet. Donio sam nešto novo i igrači su ti koji su se žrtvovali kako bi ispratili ono što tražim", rekao je Regragui.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()