Selektor Crne Gore Radulović: BiH cijenim, očekujem tešku utakmicu

"Naša ekipa je zaslužila ovakvu šansu. Već kad smo došli u situaciju da napravimo još nešto veće, mi ćemo pokušati da to iskoristimo"

22.09.2022. 20:50
  • Podijeli:
miodrag_radulovic - anadolija-1663872644014.webp Foto: Anadolija

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović je, pred sutrašnji meč protiv Bosne i Hercegovine (BiH) u Zenici, izjavio kako veoma cijeni domaću reprezentaciju i da sutra očekuje tešku utakmicu koja će biti istinski derbi grupe, javlja Anadolu Agency (AA).

Istakao je kako je sutrašnja utakmica u Zenici istinski derbi grupe, jer su, kako je rekao, Crna Gora i BiH dvije ekipe koje su najviše do sada pokazale.

Kazao je kako očekuje da će sutra biti prava atmosfera te kako voli stadion "Bilino polje", za koji ga vežu jako lijepe uspomene, i kao i igrača i kao trenera.

"Mislim da je istinski derbi. Naša ekipa je zaslužila ovakvu šansu, prevashodno svojim odnosom prema igri, borbenošću, odnosom prema grbu i dresu koji nose. Već kad smo došli u situaciju da napravimo još nešto veće, mi ćemo pokušati da to iskoristimo. Biće teško, očekujem tešku utakmicu, Bosnu i Hercegovinu izuzetno cijenim", rekao je Radulović.

"Neka pobijedi onaj ko bude bolji", rekao je Radulović te nastavio:

"Vrlo dobro znamo kako BiH igra. Bez obzira što im nedostaje par igrača, Bosna ima širok roster zaista kvalitetnih igrača, to su pokazale ove kvalifikacije. Bilo je dosta rotacija, a oni su na prvom mjestu i veliki respekt za njih."

Na kraju je kazao kako su također svi veoma svjesni šta nosi sutrašnja utakmica.

"Svi dobro znamo šta donosi sutrašnja utakmica. Sutra igramo samo za tri boda. Normalno je da ćemo igrati napadački", poručio je crnogorski selektor.

Napadač Crne Gore Stevan Jovetić nije igrao prošlu utakmicu protiv BiH, ali je kazao kako ju je gledao.

"Mislim da je bila fer i korektna utakmica. Bosna je možda imala malo veći posjed lopte, ali i mi smo imali naše prilike. Sigurno da sutra očekujem dobru utakmicu, divnu atmosferu i neka bolji pobijedi", poručio je Jovetić.

Na pitanje da li kao jedan od najiskusnijih reprezentativaca vjeruje u plasman Crne Gore na veliko takmičenje, Jovetić je odgovorio:

"Vjerujem, naravno, dok god sam tu vjerujem. Mislim da imamo dobre šanse, kvalitetnu ekipu, odličnog selektora."

Govoreći i o bodovnoj razlici, odnosno koliko ona može biti presudna, Jovetić je kazao:

"Da, oni (op. a. Bosna i Hercegovina) imaju bod prednosti, sigurno će ući malo rasterećenije u utakmicu, ali to može da bude i mač s dvije oštrice."

Utakmica Bosna i Hercegovina - Crna Gora igra se u petak na zeničkom stadionu "Bilino polje" s početkom u 20.45 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()