Sedam golova u Minhenu: Bajern bolji od Junajteda

U grupi B Arsenal je pregazio PSV iz Ajndhovena rezultatom 4:0

20.09.2023. 23:30
  • Podijeli:
bajern-6469157bc9443.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Bajerna pobijedili su večeras u Minhenu ekipu Mančester junajteda rezultatom 4:3 (2:0) u meču prvog kola grupe A Lige šampiona.

Golove za Bajern postigli su Leroj Sane u 28, Serž Gnabri u 32, Hari Kejn iz penala u 54. i Matijs Tel u 92. minutu. Strijelci za goste bili su Rasmus Hojlund u 49. i Kazemiro u 88. i 95. minutu.

Tako je Bajern zasjeo na čelo tabele grupe A, pošto su u prethodnom meču Galatasaraj i Kopenhagen podijelili bodove rezultatom 2:2 u spektakularnom meču u Istanbulu.

Njemački šampion je na svojoj "Alijanc areni" bio u svakom trenutku bolji rival, a na prvi gol čekao je do 28. minuta.

Tada je Liroj Sane matirao Andrea Onanu, koji nastavlja da biva "bušan" ove sezone.

Jer, samo pet minuta kasnije njegovu mrežu je zatresao i Serž Gnabri, te je Junajted bio na koljenima već tada.

Nemoć engleskog velikana se nastavila i u nastavku susreta, a nada se pojavila 48. minutu kada je Rasmus Hojlund smanjio na 2:1.

Ipak, samo dva minuta kasnije je Kristijan Eriksen igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Hari Kejn iz penala koji je dosuđen vratio dva gola razlike.

U grupi B Arsenal je pregazio PSV iz Ajndhovena rezultatom 4:0 (3:0) i poslao svima signal da je spreman za iskorak u Ligi šampiona ove sezone.

Goleadu "tobdžija" započeo je Bukajo Saka već u sedmom minutu, a u 20. je Leandro Trosar rezantnim udarcem donio 2:0.

PSV se već tada "raspao", pa je Gabrijel Žesus u 38. minutu potpuno neometan u srcu kaznenog prostora zakucao loptu u mrežu za 3:0.

U nastavku je Arsenal spustio gas, ali je tačku stavio Martin Odegard u 71. minutu veoma lijepim udarcem sa oko 25 metara.

Sa njima u grupi su Sevilja i Lans koji su na "Ramon Sančes Pishuanu" remizirali rezultatom 1:1 (1:1).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()