Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine

To ne znači da Milošević neće dobiti novi ugovor od N/FS BiH

12.04.2024. 21:45
  • Podijeli:
savo milosevic anadolija-65fad1c32ae23.webp Foto: Anadolija

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, jer mu je istekao ugovor nakon utakmice baraža za odlazak na EURO 2024 protiv selekcije Ukrajine.

No, to ne znači da Milošević neće dobiti novi ugovor od N/FS BiH. Čini se da u bh. kući fudbala i dalje ne traže alternativna rješenja za poziciju selektora, a sada postoje i nove informacije.

Kako saznajemo, početkom nove sedmice bit će poznata sudbina Save Miloševića, koji će razgovarati sa čelnicima N/FS BiH, koji će pred Miloševića postaviti svoja očekivanja, ali će i Milošević sigurno prezentirati svoje uslove za ostanak na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U intervjuu za N1, predsjednik Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković obećao je sljedećem selektoru, ma ko on bio, ponuditi dugoročniji ugovor, kako bi se počela stvarati nova jezgra igrača koja će postati “kičma” selekcije i koji će nositi igru u narednih desetak godina i od koje će se očekivati rezultat tek u budućnosti.

Savo Milošević je na klupi Bosne i Hercegovine sjedio u pet navrata. Ostvario je jednu pobjedu, protiv selekcije Lihtenštajna, te je poražen u četiri utakmice, od Portugala, Luksemburga, Slovačke i Ukrajine.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()