Saudijci sastavili spisak želja: Ovo su nogometne zvijezde koje bi mogli dovesti

Insajder otkrio

09.04.2024. 20:12
  • Podijeli:
luka-modric-kevin-de-bruyne-hrvatska-belgija-goran-stanzl-pixsell.jpg

Italijanski insajder Rudy Galetti objavio je popis šestorice nogometaša koje će saudijski klubovi pokušati dovesti u ljetnom prijelaznom roku. A to su: Luka Modrić (Real Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Casemiro (Manchester United), Romelu Lukaku (Chelsea, na posudbi u Romi), Mohamed Salah (Liverpool) i Heung-Min Son (Tottenham).

Podsjetimo, saudijska nogometna liga u ljeto 2023. predstavila se kao jedno od najzanimljivijih tržišta nogometaša. Cristiano Ronaldo bio je među prvima koji su otišli u bliskoistočnu zemlju, preciznije Al Nassr, a kasnije su mu se u ligi pridružili Karim Benzema, N'Golo Kante, Marcelo Brozović, Ruben Neves i drugi.

Javni ulagački fond Saudijske Arabije (PIF) preuzeo je četiri najveća kluba u zemlji - Al Ittihad, Al Nassr, Al Hilal i Al Ahli - dok i preostalih 14 prvoligaša ima po nekoliko poznatih imena u sastavu. Njima bi sada rado pridružili spomenutu šestorku, u kojoj je i kapetan hrvatske reprezentacije.

Modriću na kraju sezone istječe ugovor s Realom te još nije jasno hoće li dogovoriti novu saradnju s klubom u kojem je od 2012. godine i čija je legenda dosad postao. Medijima se provlače glasine o ostanku, ali i interesu klubova iz MLS-a i Saudijske Arabije, a u kampanju njegova povratka krenuo je i Dinamo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()