Sarajevo protiv Sloge slavilo pobjedu vrijednu plasmana u Evropu, trijumfu Bordo tima se raduje i Velež

U sljedećem kolu Sarajevo će na svom terenu ugostiti ekipu Zvijezde 09 dok Sloga gostuje kod ekipe Posušja

04.05.2024. 18:15
  • Podijeli:
FK_Sarajevo_Sloga_foto_FKSarajevo-66365ce7ba2ea.webp Foto: FK Sarajevo

Nogometaši Sarajeva su u 30. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine pobijedili dobojsku Slogu u Modriči rezultatom 1:0 i tako došli nadomak plasmana u evropska takmičenja sljedeće sezone.

Sarajevo je bolje otvorilo utakmicu pa je već u osmoj minuti susreta zaprijetilo preko Beganovića čiji je udarac otišao pored gola da bi u 27. vidjeli najbolju šansu na utakmici, no Anđušić je iz ozbiljne pozicije šutirao preko gola.

Nije bilo prilika do kraja prvog dijela pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0 da bi u 55. minuti Sarajevo zaprijetilo nakon kornera kada je Oliveira šutirao glavom, ali je Šćekić zaustavio njegov udarac.

U jeku nogometne uspavanke u Modriči Sarajevo je povelo sa 1:0. Amar Beganović je u 70. minuti susreta uposlio Francisa Kyeremeha koji je zakucao iza leđa Šćekića za vodstvo gostiju.

Do kraja nije bilo promjene rezultata te je ostalo 1:0 za Sarajevo.

Bordo tim je ovom pobjedom ostao ne četvrtom mjestu na tabeli sa 48 osvojenih bodova, ali sedam više od Posušja i današnjeg protivnika te je praktički i osigurao mjesto u evropskim takmičenjima sljedeće sezone.

Dodajmo da se pobjedi Sarajeva raduju i u redovima mostarskog Veleža budući da su Rođeni poslije ovog trijumfa kluba sa stadiona "Asim Ferhatović Hase" i zvanično osigurali plasman u Evropi.

U sljedećem kolu Sarajevo će na svom terenu ugostiti ekipu Zvijezde 09 dok Sloga gostuje kod ekipe Posušja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()