Sarajevo postavilo zanimljiv matematički zadatak navijačima: Koliko je X?

Jednačina za Evropu

29.03.2024. 20:10
  • Podijeli:
fk-sarajevo-kosevo-durgut-pixsellz.jpg

Nogometaši Sarajeva s ubjedljivih 5:1 slavili su na Tušnju protiv Tuzla Cityja, a nakon pobjede postavili su zanimljiv šaljivi matematički zadatak svojim navijačima.

Na krilima sjajnog Hamze Čatakovića, koji je postigao hat-trick, Bordo tim je nastavio borbu za Evropu. Bila je to najbolja predstava Sarajeva u drugom dijelu sezone, a nakon nje ne postoji navijač Sarajeva koji ne vjeruje u plasman u evropska takmičenja.

Tim povodom Bordo klub je na društvenim mrežama postavio zanimljiv matematički zadatak svojim navijačima, odnosno jednačinu u kojoj se pitaju koliko je bodova dovoljno za plasman u Evropu.

Zadatak:

37 - 3 + 3 = 37

37 + X = Evropa

X = ?

Navijači su odmah u komentarima pokušali odgonetnuti koliko će bodova biti dovoljno za Evropu pa su tako odgovori "24", "27", "18"...

Pred Sarajevom je još devet utakmica do kraja sezone i mogućih 27 bodova. Ipak, jasno je da svi oni neće biti potrebni za plasman u evropska takmičenja. U narednom kolu na Koševo stiže Igman Konjic i bit će to idealna prilika za nova tri boda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()