Sarajevo doživjelo debakl od Sloge

Sloga je odlično otvorila susret i povela je već iz prvog ozbiljnijeg napada

28.10.2023. 15:25
  • Podijeli:
Sarajevo_Tuzla_foto_FKSarajevo Cropped-64e3970918a87.webp Foto: FK Sarajevo

Nogometaši Sarajeva su kiksali u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i doživjeli su debakl u Doboju od Sloge Meridian rezultatom 3:0.

Sloga je odlično otvorila susret i povela je već iz prvog ozbiljnijeg napada. Jović je u 4. minuti nakon kontranapada sjajno pronašao dugom loptom Vidića kojeg je Mulalić ostavio samog, a visoki napadač Sloge je lijevom nogom iz voleja matirao Šahinovića za 1:0.

Sarajevo, koje je bilo oslabljeno neigranjem Oliveire, Beganovića, Durakovića, Vrančića, Kyeremeha i Zeljkovića, je imalo 57 posto posjeda lopte u prvom poluvremenu, izvelo pet kornera, uputilo šest šuteva, ali nijedan nije išao u okvir gola.

S druge strane Sloga je osim gola imala još nekoliko prilika, od kojih vrijedi izdvojiti Redžićevu iz 6. minute i Jovićevu iz 36. minute, no Šahinović je oba puta sjajno odbranio i sačuvao svoju mrežu.

Domaćin je imao i prvu priliku u drugom poluvremenu kada je u 54. minuti Šahinović pogriješio nakon čega je Jović šutirao gotovo na prazan gol, ali Đuričković je u petercu izblokirao njegov udarac i spasio čist gol.

Bezidejno Sarajevo je prvi šut u okvir gola imalo tek u 66. minuti kada je Hasić pokušao sa 20 metara, ali Trako je bez problema uhvatio loptu.

Sloga je rutinski čuvala stečenu prednost, a trijumf je ovjerila u 79. minuti. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca odbrana Sarajeva je ostavila samog Nikolića na petercu koji glavom matira Šahinovića za 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je Šipovac u 90. minuti susreta nakon kontranapada.

Ovo je bio drugi poraz Sarajeva ove sezone od Sloge. Podsjetimo, u prvom kolu dobojski sastav je slavio rezultatom 2:1 na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je ostalo na drugom mjestu sa 23 osvojena boda, no Zrinjski ga može prestići ukoliko sutra savlada Posušje. Sloga je s druge strane ovom pobjedom došla u gornji dio tabele, tačnije na šesto mjesto s 18 bodova.

Danas se igra još jedan susret 12. kola. U 16 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci nogometaši Borca će dočekati Široki Brijeg.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()