Šampionski kurs: Zrinjski pokorio i Banjaluku

Nakon ovakvog epiloga na Gradskom stadionu, više se ne postavlja pitanje hoće li Plemići odbraniti titulu, već kada će to učiniti

08.04.2023. 20:23
  • Podijeli:
Zrinjski_HŠK Zrinjski-640ca097c831a.webp Foto: HŠK Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog zadržali su šampionski kurs i u Banjaluci, gdje su u derbiju 25. kola Premijer lige BiH savladali Borac sa 3:0.

Nakon ovakvog epiloga na Gradskom stadionu, više se ne postavlja pitanje hoće li Plemići odbraniti titulu, već kada će to učiniti.

Aktuelni prvak i večeras je demonstrirao silu, dominirao na travnjaku, vezao 11. pobjedu i praktično okončao trku za pehar.

Jer, osam rundi prije karaja sezone četa Krunoslava Rendulića ima ogromnih 17 bodova viška.

U preostalom dijelu prvenstva trebalo bi da se desi čudo pa da Nemanja Bilbija i društvu ne ispiju šampanjac.

Kako su igrali večeras, jasno je da će prvi doći na cilj, više nego zasluženo, U pojedinim dijelovima meča su naprosto sakrili loptu, držali posjed, za sve se pitali.

Banjalučani su nastupili bez Nikole Ninkovića, a njegova kreacija u igri i te kako je falila.

To je olakšalo posao gostu koji je polako stezao obruč oko gola domaćih. A onda smo u 25. minutu vidjeli majstoriju.

Bila je to akcija po lijevom boku, lopta je došla do Marija Čužea koji se namjestio na šut i majstorski pogodio u rašlje.

Početkom drugog dijela činilo se da su Crveno-plavi krenuli po izjednačenje, imali su nekoliko solidnih  pokušaja, ali je realizacija izostsala.

Zrinjski u tim trenucima kao da "povukao ručnu". No, samo nakratko, do 63. minuta. Tada je Čuže probio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, u kojem je oboren.

Sudija Luka Bilbija nije imao dilemu, pokazao je na "kreč",  a odgovornost je preuzeo njegov prezimenjak Nemanja.

Borčevo dijete nije imalo milosti za bivši klub, poslao je loptu pod prečku za velikih i nedostižnih 0:2.

Do kraja je Franko Sabljić pogotkom u 85. minutu stavio tačku na i. 

Ovom treba dodati da će dio prihoda sa meča biti uplaćen za liječenje Darije Karanović, Banjalučanke koja se bori sa karcinomom i koja je večeras bila prisutna na stadionu. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()