S Realom uzeo 24 trofeja, a sad odlazi frustriran: ‘Boli ga kada ne igra’

Ove sezone kapiten Kraljevskog kluba

02.05.2024. 13:32
  • Podijeli:
nacho reuters-66337390ac20a.webp Foto: Reuters

Nacho Fernandez (34) nastupao je za mlađe uzraste Real Madrida, njegovu drugu momčad, a od 2012. godine je član seniorskog sastava. Prošlogodišnjim odlaskom Karima Benzeme u Al Ittihad, Nacho je postao kapiten momčadi trenera Carla Ancelottija i kao takav je ove sezone upisao 38 nastupa.

Međutim, Relevo piše da je nezadovoljan statusom koji ima i činjenicom da ga je Ancelotti par puta ostavio na klupi te na njegovo stopersko mjesto stavio veznjaka Aureliena Tchouamenija. Nachov ugovor s Realom - s kojim je tokom 12 godina osvojio 24 trofeja, ali nikad nije bio prva opcija u odbrani - vrijedi do kraja sezone i Relevo tvrdi da će tada napustiti klub.

"Sve je počelo protiv Valencije na Mestalli"

Španski medij ističe kako je Ancelotti protiv Bayerna u polufinalu Lige prvaka (2:2) prvo izvadio Nacha, uveo Eduarda Camavingu, a Tchouamenija povukao iz sredine u odbranu. "Nacho se u Münchenu još jednom uvjerio da je njegov status drugačiji od onoga koji želi", piše Relevo, dodajući da je to "dodatno zaoštrilo odnos s Ancelottijem".

Velik dio ovosezonske Nachove minutaže jest rezultat povreda koje su braniči Eder Militao i David Alaba dobili prošle godine i zbog njih propustili puno utakmica. "Bila mu je to prilika da se pokaže u jednoj od svojih zadnjih sezona u Realu. No, dobio ju je u lošem trenutku. Loša forma dovela je do pucanja povjerenja stručnog štaba", navodi Relevo, dodajući:

"Sve je počelo protiv Valencije na Mestalli. Nakon što je triput zaredom bio starter, Ancelotti je Nacha ostavio na klupi i okladio se na Tchouamenija. Nachu se to nije svidjelo.

Ponovilo se to dvije sedmice kasnije protiv Osasune na Santiago Bernabeuu, kada je Tchouameni bio partner Antoniju Rüdigeru u odbrani, a potom i protiv Manchester Cityja u najvažnijoj utakmici sezone. Nacho je shvatio i prihvatio poruku, ali je bio frustriran jer je vidio da se na njega ne računa."

"Boli ga kada ne igra"

Relevo zaključuje da je Nacho sretan u Madridu u klubu za koji igra više od dva desetljeća, međutim "boli ga kada ne igra" te ujedno želi novi izazov u karijeri. Cilj mu je osvojiti još jednu Ligu prvaka, dok je titula u La Ligi nadohvat ruke s obzirom na 11 bodova više od druge Barcelone.

Prema podacima Transfermarkta, Nacho je u karijeri upisao 357 nastupa, 16 golova i devet asistencija za Real. Ima i 24 nastupa, jedan gol i trofej Lige nacija s reprezentacijom Španije. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na četiri miliona eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()