Ronaldu zabranjen nastup za Al-Nassr

Njegov Al-Nassr je trenutno na prvoj poziciji na tabeli sa 26 osvojenih bodova iz 11 odigranih mečeva

04.01.2023. 17:41
  • Podijeli:
cristiano ronaldo potpis foto Reuters-63b01333a5c91.webp Foto: Reuters

Portugalskom nogometašu Cristianu Ronaldu zabranjen je debi u meču protiv Al Taeeja zbog kazne koja mu se prenosi iz engleskog Premiershipa.

Kako pišu otočki mediji, Ronaldo je u aprilu prošle godine nakon utakmice protiv Evertona razbio mobitel dječaku na tribini, a iako je raskinuo ugovor s Manchester Unitedom i napustio Premiershipu, kaznu će morati odslužiti i u ligi Saudijske Arabije.

Ronaldo je kažnjen sa 50.000 funti i dvije utakmice kazne, a prema FIFA-inim pravilima, morat će ih odslušiti kao nogometaš Al-Nassra.

Mediji u Saudijskoj Arabiji pišu da je Al-Nassr rasprodao 28.000 ulaznica i svakako da će brojni od njih biti jako razočarani što neće gledati Ronalda.

Dalje se dodaje da će Ronaldo, ukoliko ne dođe do nekog velikog preokreta, propustiti i naredni meč 14. januara i to u derbiju sa Al Shababom, a da bi debi za novi klub trebao upisati 21. januara protiv Al Ettifaqa.

Njegov Al-Nassr je trenutno na prvoj poziciji na tabeli sa 26 osvojenih bodova iz 11 odigranih mečeva, odnosno imaju bod više od Al-Shababa koji ima i utakmicu manje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()