Ronaldo okončao rivalstvo: Ako volite Ronalda, ne znači da trebate mrziti Messija

Fudbaler Al Nassra Cristiano Ronaldo rekao je da cijeni Lionela Messija

07.09.2023. 09:06
  • Podijeli:
Tan2023-07-1312001805_2 kristijano ronaldo AP PhotoAmr Nabil-64f8ddc2afa67.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Amr Nabil

Fudbaler Al Nassra Cristiano Ronaldo rekao je da cijeni Lionela Messija. Simpatizeri jednog od dva velikana često prenagle u raspravi ili prepirci o tome koji je fudbaler bolji, a Portugalac smatra da za tim nema potrebe.

Ronaldo i Messi oduševljavaju obožavatelje još od prvog desetljeća 21. stoljeća. Dvojica fudbalera toliko su podigla ljestvicu da su se jasno odvojila od većine ostalih igrača svoje i starijih generacija, pa se u raspravi o tome tko je najbolji svih vremena gotovo uvijek nalaze Cristiano i Lionel.

Rivalstvo je dodatno naglašeno jer su najbolje godine svoje karijere proveli kao protagonisti španskih rivala – Messi je 16 godina bio glavni oslonac Barcelone, dok je Ronaldo od 2009. do 2018. nosio dres Real Madrida.

“Ako volite Cristiana, ne morate mrziti Messija. Suparništvo više ne postoji. Obojici ide dobro”, rekao je Portugalac i dodao:

“Nas dvojica promijenili smo historiju fudbala i međusobno se poštujemo. Ne pridajem važnost tom rivalstvu, igramo već 15 godina. Ne kažem da smo prijatelji, ali međusobno poštovanje postoji.”

Ronaldo se početkom 2023. pridružio Al Nassru, dok je Messi nakon osvajanja Svjetskog prvenstva u Kataru čekao da mu istekne ugovor s Paris Saint-Germainom i prešao u Inter iz Miamija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()