Reus poslije 14 godina napušta Borussiju Dortmund?

Reus je član Borussije od 2009. godine, a posljednjih nekoliko godina nosi kapitensku traku

18.04.2023. 11:50
  • Podijeli:
Marco_reus_foto_TW-643e4a9d3b0bb.webp Foto: Twitter/@woodyinho

Njemački mediji javljaju da će čelnici Borussije Dortmund uskoro morati donijeti odluku o budućnosti Marca Reusa, 33-godišnjeg veznjaka kojem na kraju sezone završava ugovor sa njemačkim velikanom.

Reus je član Borussije od 2009. godine, a posljednjih nekoliko godina nosi kapitensku traku.

Iako je miljenik navijača, Nijemac se našao na velikom udaru kritika zbog završnice utakmice protiv Stuttgarta u kojoj je Borussia ispustila vodstvo i remizirala s 3:3 te propustila iskoristiti kiks Bayerna.

U njemačkom velikanu su procijenili da je sada najbolji trenutak za prekid suradnje s Reusom, a dodatan razlog je i velika Reusova godišnja plaća (11 miliona eura) koja više ne odgovara njegovoj ulozi u timu.

Reus je ove sezone u dresu Borussije odigrao 25 mečeva. Postigao je osam golova i upisao sedam asistencija.

Ukupno je u dresu njemačkog velikana do sada upisao 381 nastup. Postigao je 161 pogodak uz 120 asistencija.

U dresu reprezentacije Njemačke odigrao je 48 mečeva te postigao 15 golova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()