Reus nakon izborenog Wembleyja: Niko nas neće pitati kako smo prošli, bitno je da je Borussija u finalu!

"Milioneri" sinoć savladali PSG

08.05.2024. 11:00
  • Podijeli:
marco reus reuters-663b2a1d4b46a.webp Foto: Reuters

Trener Borussije Dortmund Edin Terzić kaže da je njegova ekipa postepeno shvatala koje su im mogućnosti.

Borussia je svladala PSG u gostima s 1:0 te se ukupnim rezultatom 2:0 po treći put u historiji plasirala u finale Lige prvaka.

Prethodno je klub iz Dortmunda izbacio PSV Eindhoven i Atletico Madrid.

“Prije prve utakmice s PSV-om prvi smo put razgovarali o tome koliko kratak zapravo može biti put do Londona (do finala). Prošle godine smo izgubili naslov u prošlom kolu kod kuće i drago mi je da se sada možemo odužiti navijačima”, rekao je Terzić i dodao:

“Svakom utakmicom smo napredovali i na kraju smo shvatili da možemo biti ekipa koja će svakoga iznenaditi. Sad sam jako sretan. Ako moram izabrati jednu riječ da opišem kako se osjećam, onda bi to bila – ponos. San još nije gotov.”

Veteran Marco Reus, koji krajem mjeseca puni 35 godina, bio je član ekipe i u sezoni 2012./2013., kada je Borussia izgubila finale Lige prvaka od Bayerna.

“Osjećaj je neopisiv. Nakon više od deset godina ponovno sam u finalu s Borussijom. Ousmane (Dembele) i Achraf (Hakimi) su podigli ritam igre, dosta smo patili”, ističe Reus i dodaje:

“Sutra nas niko neće pitati kako smo pobijedili, stative sutra neće biti važne. Bitno je da je Borussia Dortmund opet u finalu. Ovo niko nije očekivao. Nevjerovatno”.

Veliko finale igrat će se 1. juna na Wembleyju, a Borussia će čekati ili Real Madrid ili Bayern. Prva utakmica u Minhenu završila je rezultatom 2:2.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()