Retrospektiva: Šok na startu i šamar koji je probudio buduće šampione

Premijerni poraz dobrano je uzdrmao i probudio favorita jasno mu stavivši do znanja da u Kataru ne pali deviza "lako ćemo"

18.12.2022. 23:10
  • Podijeli:
Fudbaleri Saudijske Arabije-1669117659583.webp Foto: AP Photo/Nataća Pisarenko/Tanjug

Argentina slavi treću titulu svjetskog prvaka, zamlja je u  delirijumu, Lionel Mesi je napravio ključni korak ka fudbalskom Olimpu, Gaučosi žive bajku...

Pa ipak, nije sve počelo onako kako su Leo i društvo zamišljali.

Na premijeri su koplja ukrstili sa drčnom, hrabrom, odlučnom Saudijskom Arabijom koja je nakon gola "minusa" na poluvremenu volšebno okrenula vodu na svoj mlin i šokantno slavila sa 2:1.

Startni poraz dobrano je uzdrmao i probudio favorita jasno mu stavivši do znanja da u Kataru ne pali deviza "lako ćemo".

Pritisak je bio veliki pa su učenici Lionela Skalonija u narednoj bici morali da pobijede i Meksiko i izađu na kraj sa imperativom trijumfa.

I, nakon što su u tome uspjeli, sve je bilo lakše. Anemična Poljska nije bila dostojan rival u duelu u kojem je Argentina ovjerila tron grupe C.

Potom su u nokaut fazi redom padale Australija, Holandija, Hrvatska te na koncu Francuska, u epskom finalu koje će, bez sumnje, naći posebno mjesto u istoriji svjetskih prvenstava.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()