Rendulić nakon dominacije: Naš cilj jasan - dupla kruna

"Nije tajna da imamo jaku ekipu, momke koji osim kvaliteta i dišu zajedno, imaju sjajan karakter"

08.04.2023. 21:24
  • Podijeli:
Krunoslav Rendulić_UNA-6431bd2680e87.webp Foto: UNA

Šef stručnog štaba fudbalera Zrinjskog Krunoslav Rendulić nije skrivao zadovoljstvo ali ni najviše ambicije nakon pobjede nad Borcem.

Trebalo je to da bude derbi 25. kola Premijer lige BiH. No, bio je samo na papiru.

Jer, Plemići su i večeras pokazali zašto su tako dominantni, prošetali su se Gradskim stadionom, slavili 3:0 te je samo pitanje trenutka kada će odbraniti titulu.

Uz to, Mostarci odlično guraju i u Kupu BiH. "Jednom nogom" su već u finalu, tako da bi ovog proljeća mogli da uzmu oba pehara.

Rendulić ne krije da je to cilj njegovih učenika.

"Nije tajna da imamo jaku ekipu, momke koji osim kvaliteta i dišu zajedno, imaju sjajan karakter. Kada imate sve to, a uz to još i svaki trening odrađuju na maksimalnom nivou, onda je zadovoljstvo raditi sa takvim timom i rezultati ne mogu da izostanu. Naši ciljevi su jasni, želimo da osvojimo prvenstvo, a nadamo se da ćemo i u Kupu biti najbolji i da ćemo uzeti i jedan i drugi trofej", optimista je Rendulić.

O samoj utakmici kratko je rekao:

"Došli smo pobijediti, to smo i ostvarili. Nemam zamjerki. Kada smo dali drugi gol, to je prelomili meč i do kraja smo samo trebalo sačuvati prednost".

Hrvatski stručnjak posebno je pohvalio kapitena Nemanju Bilbiju, koji je i večeras pogodio metu i to protiv "svog" Borca.

"Nemanja je neupitan. On je lider Premijer lige godinama unazad. Naš je prvi strijelac i udarna igla. Jako je bitan za ekipu, kao što su i svi igrači bitini. No, cilj ove igre je zabiti gol. A on ih zabija", zaključio je Rendulić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()