Rekord Kanea na Emiratima, odluka o polufinalisti u Minhenu

Arsenal i Bayern u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka odigrali 2:2

09.04.2024. 22:54
  • Podijeli:
bayern arsenal reuters-6615a7652291b.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Arsenala i Bayerna odigrali su neriješeno 2:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka koja se večeras odigrala na Emirates stadionu u Londonu.

Arsenal je znatno bolje otvorio utakmicu i nakon prilike u kojoj se našao prvo Martinelli, već u 12. minuti je došao u vodstvo. White je uposlio Saku u šesnaestercu gostiju, a sjajni ofanzivac Topnika pogađa za 1:0.

Mogao je White potom i udvostručiti vodstvo, ali se ispriječio Neuer, a kazna je stigla dvije minute kasnije kada je Goretzka sjajno gurnuo loptu u prostor za Gnabryja koji rutinski pogađa za 1:1. 

Neuer je potom dva puta odbranio udarce Kiwiora, a po oprobanom receptu je ponovo uslijedila kazna. Naime, Saliba je napravio prekršaj u šesnaestercu pa je sudija Nyberg pokazao na bijelu tačku. Siguran je bio Kane za preokret u Londonu. Ujedno je 2:1 za Bayern bio i rezultat prvog poluvremena. 

Nastavak utakmice je obilježila šansa Ricea s jedne i Gnabryja s druge strane, ali se mreže nisu tresle. Bayern je priliku imao i u 69. minuti kada je izblokiran Kane u posljednji trenutak, a sedam minuta kasnije Arsenal to kažnjava. Gabriel Jesus se sjajno oslobodio čuvara i dodao do Trossarda koji šalje loptu u mrežu za konačnih 2:2.

Revanš utakmica između Bayerna i Arsenala igra se 17. aprila u Minhenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()