Realova zvijezda o transferu Mbappea: Trenutno me nije briga

Hoće li konačno doći kraj ove sage

25.03.2024. 08:30
  • Podijeli:
kylian mbappe reuters-65d5e8a4e8f13.webp Foto: Reuters

Kylianu Mbappeu (25) na kraju sezone istječe ugovor s PSG-om i tada bi, prema informacijama brojnih svjetskih insajdera, kao slobodan igrač trebao otići u Real Madrid. O tom se transferu pisalo se i prošle godine te je tokom ljeta bio blizu ostvarenja, međutim Mbappe je iznenađujuće produžio saradnju s Parižanima.

Skyov novinar Florian Plettenberg tijekom reprezentativne pauze razgovarao je s Aurelienom Tchouamenijem (24), veznjakom Francuske i Reala. S obzirom na to da igra s Mbappeom u reprezentaciji i, po svemu sudeći, uskoro će biti klupski saigrači, Plettenberg ga je pitao kada će Kylian objaviti da ide u Real.

"Iskreno, u ovom trenutku me nije briga", odgovorio je Tchouameni uz osmijeh, pa dodao: "Vidjet ćemo što će se dogoditi. On je trenutno član PSG-a. Vidjet ćemo što će biti u budućnosti."

Najpoznatiji nogometni insajder Fabrizio Romano otkrio je da će Mbappeova godišnja plaća biti u rangu onih koje imaju Realove zvijezde poput Viniciusa Juniora i Judea Bellinghama, što s bonusima iznosi oko 24 miliona eura godišnje. Osim toga, Mbappe bi prilikom potpisa trebao dogovoriti naknadu od 100 miliona eura, koju će mu Real isplaćivati u ratama.

"Još uvijek nisam najavio ništa o svojoj budućnosti jer nemam ništa za objaviti. Uvijek sam govorio da ću, kada budem imao nešto za objaviti, to učiniti kao muškarac. Mislim da će moja budućnost biti riješena prije Eura", izjavio je Mbappe tokom reprezentativne pauze. Podsjetimo, Evropsko prvenstvo počinje u junu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()