Real ubjedljivom pobjedom prošao dalje, Dedić sa Salzburgom u finišu meča poklekao protiv Intera

Nerazzurri su propustili nekliko dobrih šansi, a do gola su stigli pet minuta prije kraja kada je Lautaro Martinez sigurno realizovao penal za trijumf 1:0 i prolaz dalje

08.11.2023. 22:59
  • Podijeli:
REAL UNION-650b5175d42c9.webp Foto: Tanjug/Manu Fernandez

Nogometaši Real Madrida savladali su Bragu rezultatom 3:0 u okviru 4. kola grupe C Lige prvaka i već sada osigurali su plasman dalje.

Susret ipak nije dobro počeo za domaće, jer je Braga imala penal u 6. minuti, ali Djalo je bio neprecizan nakon čega je uslijedila kazna.

Real je poveo u 27. minuti preko Brahima Diaza, a posao su završili u nastavku golovima Viniciusa u 58. i Rodryga u 61. minuti za konačnih 3:0.

Nešto ranije u ovoj grupi Napoli i Union Berlin su remizirali 1:1. Politano je doveo domaće u vodstvo u 39. minuti, a Union je poravnao u 52. minuti nakon sjajnog kontranapada, koji na asistenciju Beckera golom krunisao Fofana za 1:1.

U grupi D Inter je slavio na gostovanju protiv Salzburga rezultatom 1:0, a naš Amar Dedić odigrao je svih 90 minuta za austrijski tim.

Nerazzurri su propustili nekliko dobrih šansi, a do gola su stigli pet minuta prije kraja kada je Lautaro Martinez sigurno realizovao penal za trijumf 1:0 i prolaz dalje.

U drugom je meču ove grupe Real Sociedad je slavio protiv Benfice 3:1 i također je prošao dalje s Interom, s obzirom da oba tima imaju po deset bodova.

Domaći tim je sve riješio u prvih dvadesetak minuta. Već u 6. je Merino načeo mrežu Benfice, da bi potom Oyarzabal i Barrenetxea povisili na nedostižnih 3:0.

Benfica je do kraja samo golom u 49. minuti preko Rafe Silve uspjela ublažiti poraz za konačnih 3:1.

Rezultati i strijelci:

Grupa C:

Napoli - Union Berlin 1:1 (Politano 39' / Fofana 52')

Real Madrid - Braga 3:0 (Diaz 27', Vinicius 58', Rodrygo 61')

Grupa D:

Real Sociedad - Benfica 3:1 (Merino 6', Oyarzabal 11', Barrenetxea 21' / Rafa Silva 49')

Salzburg - Inter 0:1 ( lautaro 85' pen.)

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()